Roland & The Deep Blue Sea

Zeemansliederen


Tickets

Roland Van Campenhout brengt een ode aan de zee.  Zeemansliederen in ware bluesstijl: rauw, eerlijk en puur.

Vaders verlieten hun gezinnen voor een leven op het water, moeders hielden stand aan wal. Maar datzelfde water zorgde op zijn beurt voor een verbinding met andere werelden en werd zo een bron van inspiratie voor muzikanten, poëten en schilders.

De Grote Post, cultuurcentrum in Oostende, vroeg Roland af te dalen in dat muzikale maritieme verleden om finaal boven te komen met verrassende bluesparels. Zeemansliederen uit diverse landen en tijden komen aan bod tijdens dit unieke concert waarmee nu ook heel Vlaanderen aangedaan wordt.

Dit jaar wordt Bomenaar Roland zeventig, maar hij is jong van geest en loopt over van de ideeën. Een jonge generatie muzikanten, zoals onder andere The Black Box Revelation, kijkt naar hem op. Hij is op z’n minst ook veelzijdig te noemen. De lijst van namen met wie hij samenwerkte, is gigantisch, zijn rock-’n-roll anekdotes amper nog bij te houden. Naast een tour met Iers gitarist Rory Gallagher en de Amerikaanse folkzanger Tim Hardin maakte hij in het verleden ook muziek met o.a. Wannes Van De Velde, Arno en Charles et les Lulus.

Deze keer wordt hij geflankeerd door niemand minder dan Mirko Banovic op bas (Arsenal, Arno), Serge Feys op toetsen (Arno, T.C. Matic) en Bruno Fevery op gitaar (Kyuss, Arsenal). Bij gelegenheid wordt deze muzikale mannenclub versterkt door Isolde Lasoen op drums (Daan, Isolde et Les Bens).

Speciaal voor het Boomse publiek, komt ook mondharmonicaspeler Steven De Bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) de band voor enkele nummers vervoegen.

Dat belooft voor een zinderende show…


Muziek

Prijzen

basisprijs: € 20
abo: € 18.5
-18: € 6

Locatie


Op de hoogte blijven?