Aftersun

Charlotte Wells

De 11-jarige Sophie gaat samen met haar papa Calum op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze heerlijk zwemmen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Charlotte Wells’ autobiografische debuutfilm is een teder, krachtig en hartverscheurend portret van een vader-dochterrelatie vol oprechte warmte en melancholie. Paul Mescal, gekend van de bejubelde serie 'Normal People' en 'The Lost Daughter', is subliem in zijn onderhuidse kwetsbaarheid. Een prachtig verhaal waarin heden, verleden en herinneringen op een onnavolgbare manier samenvloeien door de tijd die versnelt en vertraagt, maar onverbiddelijk verder tikt.

'Het verbazend knappe en subtiel geweven ‘Aftersun’ biedt zonnezalf voor de ziel.' ★★★★★ - Knack Focus

'De Schotse regisseur Charlotte Wells debuteert verpletterend met 'Aftersun'.' ★★★★★ - De Morgen

'Een debuut dat een ingetogen tour de force is. Met meer sfeer en beelden dan een echt verhaal roept Wells een gevoelswereld op die onder je huid kruipt.' ★★★★ - De Standaard

Regie: Charlotte Wells
Met: o.a. Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall
2022 | VS, VK
Genre: fictie, drama
Duur: 01:42
Nederlands ondertiteld

Prijzen

basisprijs:
€ 4
korting:
€ 3