Almanacco Migratorio

Noeveren Brandt

Het project Almanacco Migratonio doelt erop de oude zilvermijn ArgentIera in Sardinië om te vormen tot een laboratorium voor hedendaagse kunst en een internationaal netwerk te creêren met andere sites met een gelijkaardige industriële geschiedenis die vandaag als artistieke broedplaats functioneren.

In 2023 bezochten enkele kunstenaars uit Noeveren deze site. In 2024 komt een Italiaanse delegatie naar Noeveren voor het tweede deel van de uitwisseling.

Zo zullen kunstenaars met hun wortels of inspiratiebronnen uit Argentiera afzakken om zich hier 2 weken te laten inspireren en werken te creëren in Noeveren.

Het doelpubliek van dit project is ook nu vooral de bewoners van Boom. Het cultureel historisch erfgoed dient als inspiratiebron. De residentie zal ook nu regionale en internationale belangstelling krijgen en dienen tot het verder uitwerken van dit internationale netwerk.

De resultaten van het eerste deel van de uitwisseling en van dit tweede luik worden aan het publiek voorgesteld tijdens Noeveren Brandt 2024.

Deelnemende kunstenaars: Tommaso Ranfagni, Marco Zamburru, Nur Terün, Nebojša Bogdanović, Laura Castellucci, Roberto Deaddis, Ruth-Marie Henckes, Kirsten de Keyser, Wendy Van Soom, Ilja De Vadder, Menno Buggenhout, Kanter Dhaenens, Marc T'Syen en Feodor Brodsky

Openingsuren

  • 1 & 2 juni: 14u tot 17u
  • 8 & 9 juni: 14u tot 17u

Prijzen

Gratis:
€ 0