ALB & EMABB

Architectuurwandelingen


Tickets
Tickets
Tickets

De Architectuurliefhebbers van Boom (ALB) organiseren in het voorjaar opnieuw 3 wandelingen. Dit keer laten ze je kennis maken met het thema 'schouwen' in de wijk Noeveren.
 
Zaterdag 27 april om 17.00 u: Een Nostalgische verkenningstocht door de wijk Noeveren met aandacht voor onze 'belforten van de arbeid'.
 
Zaterdag 4 mei om 14.00 u: 2,5 uur durende wandeling door Noeveren met aandacht voor het sociale leven in de wijk. Volkscafés waren weelderig aanwezig en waren een belangrijke vorm van ontspanning op de steenbakkerijen. Ook bier en jenever was een vast item. Een verhaal van het sociaal leven en het bier van de wijk, Boom en de Rupelstreek. Ook deze keer komen de schouwen in de aandacht, want zij vallen telkens op in het straatbeeld.

Zaterdag 11 mei om 19.30u: 2,5 durende wandeling door de beschermde wijk Noeveren. De schouwen loodsen ons door deze wijk met zijn speciale hoekjes. Bij het vallen van de avond schept dit een aparte sfeer. We gaan tot aan de parochiekerk op Hellegat waar een belangrijk deel van het sociaal leven plaatsvond. Een verhaal dat zal boeien door zijn sociale inslag.

Prijs is inclusief een glaasje jenever.


Vorming

Prijzen

basisprijs: € 7

Locatie


Op de hoogte blijven?