Babyteeth

Shannon Murphy

'Babyteeth' is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy: een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.

Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

'Babyteeth' werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor 'Beste Nieuw Acteertalent'. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices. Ze was eerder te zien in de HBO serie 'Sharp Objects' en in Greta Gerwig’s film 'Little Women'.

‘Een sprankelende film over een zwaar onderwerp’ - NRC
‘BABYTEETH is een prachtig,aangrijpend maar nooit sentimenteel of voorspelbaar familiedrama waarin ondanks het zware onderwerp ook veel te lachen valt’ - VPRO
‘Een innemend portret van een meisje dat versneld volwassen wordt’ - de Volkskrant

Regie: Shannon Murphy
Australië | 2019
Met: o.a. Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace & Essie Davis
Duur: 120'
Nederlands ondertiteld

Prijzen

basisprijs:
€ 4
-18:
€ 3
60+:
€ 3