Bamboo Ceramics & co

keramiek

Van augustus tot en met eind oktober kan je in de etalages het werk zien van 11 keramisten. Het belooft verrassend te worden met een natuurlijke en originele presentatie en wissels van kunstwerken doorheen de periode.

Bie Van Gucht is bezieler van dit project én een uitzonderlijk getalenteerde keramiste. Ze startte 22 jaar geleden haar keramiekatelier Bamboo-ceramics in de Lazaruskapel. Gedurende vele jaren gaf zij er keramieklessen en workshops. Ze organiseerde internationale activiteiten, telkens om kennis en gedachtengoed door te geven via klei. Verbinden is één van haar kernwaarden.

Bie bracht 11 keramisten samen die enerzijds de vrijheid tot creëren krijgen, anderzijds de opdracht tot eenheid in het presenteren. De thema’s water, vuur, aarde en lucht zijn steeds terug te vinden in één van de vitrines, aangevuld met meer actuele thema’s als bubbel en golf.

Deelnemende kunstenaars: Bie Van Gucht, Sabien Schoemaker, Monique Van Pee, Rika Verheyen, Christiane Calluy, Marc Frederickx, Nadia Baert, Charlotte De Roeck, Marjan Devillers, Mien Jochems, Dominique Gelis

De tentoonstelling is gratis en doorlopend te bezichtigen in de etalages onder de wandelesplanade van de Kaai.

Expo / zomerprogramma

Locatie

Etalages
Kaai z/n
2850 Boom