BOEF!

De Maan

Drie muzikanten/performers. 
Poëzie, flarden tekst en andere schrijfsels. 
Slam, gospel, rap en beatbox. Het publiek in een arena errond.

Met deze tools presenteren we jullie de realiteit van het leven, naakt en rauw.
Kritiek, beats en dans vliegen je rond de oren.

Bij ‘BOEF!’ zitten we midden op het plein naast den blok waar een aantal zielsverwante outcasts elkaar ontmoeten. Ze zijn arm, kwaad en vervelen zich, maar vinden elkaar in het maken van muziek.

Wat er naar hen wordt geroepen, kaatsen ze terug tegen de muren van het grijze appartementsblok. De hoop lonkt om de hoek in dit emotionele straatconcert waar de aanstekelijke beats het publiek uitnodigen mee te dansen of te schreeuwen. Lang leve de roos die uit het beton groeide toen niemand naar haar omkeek!

Ruud Gielens zet als geen ander met een diverse cast, een minimalistisch decor en sociaal-politieke thema’s een kleurrijke en levendige voorstelling neer die elke toeschouwer zal raken.

De stampende muziek, gedachteflarden en soms emotionele uitroepen zijn door regisseur Ruud Gielens tot een prikkelend geheel gesmeed. Nergens wordt het sentimenteel, de tekst en muziek spreken voor zich. De kloof tussen kinderen zoals Bootsy, Sammy en Jos in een kansarm appartementenblok en de ‘gegoede anderen’ waar dit drietal niet bij hoort, wordt goed voelbaar. […] Maaskant blinkt uit in aanstekelijk beatboxen met een snerpende gitaarsolo als hoogtepunt. Voortdurend gaan de handen van de toeschouwers omhoog, de lichamen van jong tot oud kunnen niet anders dan meedeinen, terwijl de bewogen teksten over het gevoel van onzichtbaarheid, racisme en hoop door de arena slingeren. - Brechtje Zwaneveld – Theaterkrant

Regie: Ruud Gielens 
Van en met: Kaat Arnaert, Eric Kabongo, Joost Maaskant
Kostuums: Freya Proost, Florence De Vocht (stage)
Lichtontwerp: Ruud Gielens
Techniek: Dominique Defossez, Thibault Annoot (stage)
Coproductie DE MAAN, Perpodium
Met steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest
Met dank aan basisschool De Baan, Mechelen

 

Leeftijd: 5de en 6de leerjaar lager onderwijs
Duur: 60'
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200

Prijzen

basisprijs:
€ 5
Leerling met talentpas:
€ 2.5