Bully Bully

Maas TD

Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

BullyBully is de langverwachte opvolger van Gezocht: konijn (“oergeestig”), Aaipet (“briljant”) en Pak’m (“subliem en slim”), drie peutervoorstellingen van René Geerlings die duizenden peuters en ouders wereldwijd op het puntje van hun stoel kregen.

Winnaar van een Zilveren Krekel in de categorie 'Meest Indrukwekkende Productie'.

Concept, regie: René Geerlings
Spel: Sue-Ann Bel, Henke Tuinstra, Sanne Bokkers, Carole van Ditzhuyzen, Pamela Schaap, Wendy Briggeman, Djinti Sullivan (in wisselende bezetting)
Composities: Reinier van Harten, Sergio Escoda
Kostuums: Daphne Karstens, Alice Sprascio (assistent), Karmijn Lange (assistent)  
Pruiken: Cynthia van der Linden
Snorren: Stan Roobol
Decor: Sanne Danz
Decorbouw borstbeelden: Jannelies Raaijmakers
Coupeur: Stef Krull
Dramaturgie, regieassistent: Sara Giampaolo
Dansadvies: Art Srisayam, Erik Bos
Coproductie: Maas theater en dans & Atta Festival Istanbul

Prijzen

basisprijs:
€ 7
-18:
€ 5
UiTPAS kansentarief:
€ 1