Kunstenaars Boom en Rumst

Dakpannen

In 2020 is het 100 jaar geleden dat Piet Van Aken geboren werd. Het ideale moment dus voor de gemeenten Rumst en Boom om de auteur, zijn boeken en het leven in de steenbakkerijperiode in de kijker zetten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd tijdens dit Piet Van Aken-jaar, zoals een wandelzoektocht en een thematentoonstelling in Museum Rupelklei. Maar je kan ook zelf creatief aan de slag gaan en mee bouwen aan een kunstzinnig dak.

Wil je jouw schildertalent tonen en een werk exposeren? Kom dan een dakpan ophalen, beschilder deze en laat jouw kunstwerk schitteren op een kleurrijk dak.

Het concept is eenvoudig. Iedereen mag een oude dakpan van het vroegere steenbakkerijmuseum 't Geleeg in Rumst beschilderen. Je moet alleen even registreren, een dakpan afhalen in het gemeentehuis en die dakpan beschilderen.

Alle werken worden samen tentoongesteld in de nieuwe bibliotheek in Rumst. Ze zullen één geheel vormen, een kunstzinnig dak dus.

Hoe kan je deelnemen? 

  • Vul vóór 1 oktober 2020 het deelnameformulier in. 
  • Haal jouw dakpan af in het gemeentehuis van Boom of Rumst tijdens de openingsuren.
  • Je beschildert de bovenzijde van de dakpan. Iedereen mag 1 dakpan beschilderen. Het thema is vrij. Op de onderzijde schrijf je je naam in drukletters.
  • Je brengt jouw beschilderde dakpan op 26 oktober 2020 tussen 15.30 u en 20 u binnen in de bibliotheek van Rumst (Schoolstraat 1, Rumst). 

Nog vragen?
Neem contact op met Jef De Clerck of Ellen Wezenbeek

Expo

Locatie

Bibliotheek Rumst
Markt 5
2840 Rumst