De club van lelijke kinderen

schoolfilm

'Hou het schoon!' De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.

Grimmige dystopie voor kinderen is een zeldzaam genre. Na het zien van 'De club van lelijke kinderen' vraag je je af waarom! Een filmtitel die het grote publiek shockeerde, over een thema dat dringend besproken moet worden. Een oorlog van saai en grijs tegen honderdduizend kleuren.

Dompel je volledig onder in de sfeer van de film, en speel het gratis, interactieve spel. Surf naar declubvanlelijkekinderen.jeugdfilm.be om aan de slag te gaan.

Regie: Jonathan Elbers
NL / 2019
Thema's: anders zijn, burgerzin, discriminatie en racisme, identiteit (ik en de wereld), (sociale) media, internet, pesten, onderdrukking, politiek, vriendschap en liefde

 

Doelgroep: 3de graag lager onderwijs
Max. aantal leerlingen per voorstelling: 200
Duur: 1u31' 

Prijzen

basisprijs:
€ 2.5
Leerling met Hercules-pas:
€ 0