Joren Vandenbroucke & Annelies Van Hijfte

Drie geraniums op een vensterbank

'Drie geraniums op een vensterbank' is een immersieve performance waarin drie kamerplanten een blik werpen op hun besnorde eigenaar: Patrick, een man van eind de dertig die eruitziet als een man van eind de veertig. Via virtual reality stap je mee in de werkelijkheid die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast komt te zitten. 

Het publiek neemt plaats naast de geraniums en krijgt een intieme blik in dit schouwspel. 'Drie geraniums op een vensterbank' is een verhaal over verzuchting en verveling, over groener gras en speling van het licht, over wachten en onderweg zijn.

Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte brengen deze performance telkens voor een beperkt publiek van tien personen in een huiskamer. Vanuit hun achtergrond in animatiefilm en opera gaan ze aan de slag met virtual reality om het verhaal tot op de huid van het publiek te brengen. Of zoals Joren het beschrijft in een interview met De Grote Post: 'de huiskamer wordt een canvas waarop ik virtuele penseelstreken aanbreng. Zo stappen we een extended reality in, mét live zang van Annelies. Vanaf dan zien de toeschouwers alles vanuit het perspectief van de geraniums'. Je zal de natte potgrond als het ware voelen, Patrick ruiken, zijn twijfels horen.

Creatie en spel: Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte
Coach/eindregie: Robbert&Frank Frank&Robbert
Scenografie en techniek: Lucas Dewulf
VR-ontwerp: Joren Vandenbroucke
Muziek en zang: Annelies Van Hijfte
coaching muziek: Frederik Martens
Zakelijke leiding en productie: Judith Ameel
Uitvoerend Producent: Klein Verzet / Eigen Kweek
Met steun van De Vlaamse Gemeenschap

Prijzen

basisprijs:
€ 10
Noeveren Brandt! / Theater

Locatie