El Gabinete

Openluchtconcert

Zondag 11 juli is een feestdag en fiësta zal het zijn! Bar Hasart wordt voor één dag omgetoverd tot Bar Havana, met zomerse sferen en lekkere cocktails.

Geen beter moment om de Cubaanse band El Gabinete nog eens uit te nodigen! Ze bouwden afgelopen mei al een feestje op het podium van de schouwburg, te volgen via Studio De Steiger, maar nu kan je ze LIVE aan het werk zien en horen.

El Gabinete is de band rond de Cubaanse Ruben Valle Elorriaga, die al op jonge leeftijd muziek en saxofoon begon te studeren in Cuba. Sinds zijn verhuis naar België, is hij een vaste waarde in verschillende wereldmuziekgroepen. Hij speelde op grote festivals als North Sea Jazz, Antillianse Feesten en Afrolatino en is actief als saxofonist, klarinettist, componist en arrangeur. Sinds een tijdje is hij ook componist en speler bij het internationale theatergezelschap Theater Tol.

Op de bongo's zal je ook Amel Serra García herkennen, één van de beste percussionisten van ons land. Hij is vaste muzikant bij onder andere Bart Peeters, Gabriel Rios en Cargo Mas, maar je zag hem misschien ook wel al eens spelen bij El Tattoo Del Tigre, Zita Swoon, dEUS, Kapitein Winokio en vele andere.

El Gabinete brengt traditionele Cubaanse son-muziek.

Zang: Fernando Blanco Moya
Zang, gitaar & sax: Ruben Valle Elorriaga
Bas: Dennis Nicles Cobas
Gitaar: Diego Faes
Percussie & zang: Amel Serra García

In samenwerking met Dienst beleving Lokaal Bestuur Boom & vzw Kaaimannen.

 

PRAKTISCH

Voor dit concert hoef je geen tickets te reserveren. Je kan genieten van het optreden vanop het terras van Bar Hasart.. euh Bar Havana!
Opgelet: vol = vol
 

Prijzen

Gratis:
€ 0
zomerprogramma / Evenementen / Muziek

Locatie

Partners