Ellen Jansegers

Zwijgen is Goud

Zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in min of meerdere mate introvert. Maar wat wil dat concreet zeggen? In de lezing ‘Zwijgen is Goud: introvert in een extraverte wereld’ belicht Ellen Jansegers alle aspecten van introversie. 

'Als mens zouden we er baat bij hebben om meer naar introverte mensen te luisteren. De waarheid zit vaak verborgen achter het luidruchtige gekakel.' - Dirk De Wachter

Wat betekent het precies ? Hoe is het begrip ontstaan en wat doet het met de hersenen ? Introvertie heeft ook een impact op relaties, werk en opvoeding.

Ellen Jansegers gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen. Ellen Jansegers wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en citaten uit de interviews met meer en minder bekende introverten, die ze afnam voor het gelijknamige boek, zoals van premier Alexander De Croo, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert.

Verwacht een toegankelijke lezing vol herkenbare verhalen, aangevuld met concrete tips en tricks. 

Ellen Jansegers is freelance schrijver, journalist, interviewer, redacteur en communicatiemedewerker. Ze heeft een master in Journalism Studies. Ze werkte elf jaar als communicatiemedewerker bij verschillende bedrijven. Na een depressie en burn-out werd het duidelijk dat ze haar stille en gereserveerde kant niet langer kon en mocht wegduwen. Ze is eigenaar van www.hetstillemeisje.com, een blog over introversie, hoogsensitiviteit, creativiteit en mentaal welzijn.

Prijzen

basisprijs:
€ 10
UiTPAS kansentarief:
€ 2