Beyond

film + nabespreking

Beyond is het beklijvende regiedebuut van actrice Pernilla August, gebaseerd op de roman 'Svinalängorna' van de Finse Susanna Alakoski.

Op de dag voor Kerstmis krijgt de 34-jarige Leena het bericht dat haar moeder op sterven ligt. Het naderende einde betekent een terugkeer naar haar verdrongen verleden. Het verdriet over haar kindertijd heeft ze al die jaren weggestopt. Het dwingt haar om voor het eerst in haar
volwassen leven de confrontatie met haar moeder aan te gaan.

Na de film kan je deelnemen aan de nabespreking rond het thema 'familiaal geweld' in Café De Steiger.

Familiaal geweld is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving. Het treft niet alleen vrouwen, maar ook mannen, kinderen, ouders, grootouders en andere familieleden. Het geweld kan daarbij vele gedaantes aannemen. De impact hiervan op het slachtoffer en zijn nabije omgeving is verwoestend. 

Het is belangrijk om het thema bespreekbaar te maken. Daarom bundelen VZW Zijn Beweging tegen Geweld, FJC Mechelen, HiER (preventiehuis voor advies en info), CGG De Pont, CAW Boom Mechelen Lier en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Mechelen de krachten. De komende maanden staan verschillende activiteiten op de agenda om familiaal geweld onder de aandacht te brengen en zo het taboe te doorbreken. De filmvoorstelling BEYOND is er één van.

Regie: Pernilla August
2010 | Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden
Met o.a. Noomi Rapace, Ola Rapace, Tahilla Blad & Ville Virtanen
Duur: 1u 36'

Trailer

Prijzen

Gratis:
€ 0