Fortress

Noeveren Brandt!

Een concertje in de oude ringoven op site Frateur? Waarom niet! Het Belgische synthpop trio Fortress maakt donkere, sfeervolle elektronica. Een ideale match dus met deze locatie!

De muiek van Fortress wordt gedragen wordt door de unieke, dromerige stem van zangeres en producer Hanne Torfs (ook bekend als de toetseniste van School Is Cool). Samen met toetsenist Joppe Vanwetswinkel en bassist Nils Tijtgat creëert Torfs een broeierige en alternatieve sound. Verleidelijk en dansbaar.                                                                

Fortress was in 2020 kind aan huis bij het Antwerpse Trix waar ze 1,5 jaar in residentie waren. De band heeft er tal van nieuwe songs geschreven, een cinematografische concertfilm opgenomen én ze hebben er hun nieuwe live show ontwikkeld. Trix noemde hen niet voor niets 'the hardest working band in town'.

Hun eerste singles wisten al de aandacht te trekken van zowel Studio Brussel als Radio 1 die Torfs 'de Roísín Murphy van België' noemde. Begin dit jaar kwamen hun nieuwe single 'Don't Knock' én hun debuutplaat uit.

Fortress is onder andere voor fans van avontuurlijke elektro-pop als The Knife, Chvrches en Goldfrapp. Live kan je je verwachten aan een verhit dansfeestje, waarin Fortress je meeneemt in een muzikale, clubby trance.

Prijzen

basisprijs:
€ 10