Geoffrey de Beer

De Willendorf Theorie

De tentoonstelling 'De Willendorf Theorie' van kunstenaar Geoffrey de Beer brengt een unieke interpretatie van de Venus van Willendorf, een iconisch archeologisch object dat al millennia fascinatie en bewondering opwekt. Wat De Beer hier presenteert, gaat echter verder dan een traditionele weergave van het beeld - hij heeft het levensverhaal van de Venus van Willendorf opnieuw geconstrueerd met behulp van kunstmatige intelligentie. 

Door de combinatie van moderne technologie en artistiek vakmanschap heeft Geoffrey de Beer een serie kleibeelden gecreëerd die ons meenemen op een reis door de geschiedenis. Elke sculptuur belichaamt een fase in het verhaal van de Venus van Willendorf, waarbij de kunstenaar zorgvuldig de details en symboliek uit de reconstructie heeft vastgelegd. 

Maar wat deze tentoonstelling nog meer intrigerend maakt, is het idee dat De Beer naar voren brengt - de mogelijkheid dat de samenleving 22.000 jaar geleden misschien meer "woke" was dan we ons kunnen voorstellen. Door zijn onderzoek en reconstructie met behulp van vakliteratuur en kunstmatige intelligentie, verkent De Beer de gedachte dat de Venus van Willendorf mogelijk een symbool was van vrouwelijke kracht, vruchtbaarheid en gelijkheid in een prehistorische tijd. Hij daagt ons uit om onze moderne opvattingen en vooroordelen te heroverwegen en te erkennen dat vroege menselijke samenlevingen misschien meer geavanceerd waren dan we ooit hadden gedacht. 

De tentoonstelling 'De Willendorf Theorie' nodigt ons niet alleen uit om de kunstwerken te bewonderen, maar ook om dieper na te denken over de evolutie van onze samenleving en de rol van kunst in het verleden en het heden. Het herinnert ons eraan dat kunst niet alleen esthetisch is, maar ook een krachtig middel kan zijn om ideeën en concepten te verkennen die ons begrip van de wereld kunnen veranderen. 

Openingsuren

  • donderdag 30 mei om 20.00 u. / vernissage
  • 1 juni: 14u tot 17u
  • 2 juni: 10u tot 17u
  • 5 juni: 19u tot 20u
  • 8, 9, 15, 16, 22 en 23 juni: 14u tot 17u

Prijzen

Gratis:
€ 0
Expo / Noeveren Brandt!

Locatie