Boom Big Band

Boom Big Band bestaat 40 jaar !

Na vele geslaagde concerten met wereldvermaarde artiesten werd er deze keer gekozen voor de fantastische Lady Linn.

Lady Linn toert al meer dan 15 jaar met haar magnificent seven in binnen- en buitenland. Met haar CD 'Here we go again' en bijhorende singles braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende radiohits zoals 'A love affair' en 'That's allright'. Ze behaalde met deze CD een gouden plaat. Haar nummer 'I don't wanna dance' werd ook een grote hit in de Ultratop 50. Ze won de MIA van 2008 als beste vrouwelijke artieste. In 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.

Boom Big Band werd opgericht in 1983 onder impuls van trombonist Paul Van Wouwe. Het orkest werd tussen 1986 en 2013 geleid door Robert Verhelst. De 9 volgende jaren nam René Stegman de leiding over. Sinds begin 2023 wordt de band geleid door Dree Peremans.

Dree Peremans is een veelgevraagde trombonist in de Belgische jazz-, pop- en theaterscène. Zo was hij onder meer te zien bij Lalalover, Buscemi, Anoo, Tuesday Night Orchestra, Chris Mentens Jazz Van, Peter Hertmans Sextet, Flat Earth Society, Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Lady Linn en Jef Neve. Daarnaast is hij een getalenteerd componist en arrangeur met een goed oor en passie voor de jazztraditie. In 2010 richtte Dree zijn de 'post-bop' formatie 'REBIRTH COLLECTIVE' op. Een groep die onder zijn leiding onversneden jazz speelt zoals die in de jaren '50 klonk, bij wijze van revalorisering van het swing-idioom.

In de periode van 40 jaar evolueerde Boom Big Band tot één van de referentie-bigbands in Vlaanderen. Ze traden op met zowel nationale als internationale artiesten. Om maar enkele namen te noemen: Frank Vaganée, Tutu Poane, Andrea Motis, Ilja Reingoud, Andy Martin, Deborah Brown, Dee Daniels, James Morrison en nog vele andere.

De deuren openen telkens 1 uur voor de voorstelling.

De organisatie van het concert is in handen van Boom Big Band. De ticketverkoop loopt via de ticketwebshop van De Steiger.

Prijzen

Voorverkoop:
€ 25
Aan de kassa:
€ 27