De Delvers presenteren: Control

mini-concert // film // afterparty

We vroegen De Delvers, het Nederlandstalig nachtorkest met uitvalbasis Noeveren, om een filmavond te cureren; volledig in de sfeer van hun muziek en de duistere jaren '80.

We starten de avond met een inleiding door Danny Quetin, muziekkenner en muziekjournalist. Hij is de drijvende kracht achter het toonaangevende muziekmagazine 'Dark Entries Magazine'.

De Delvers sluiten aan met een korte live-set. Verwacht je aan een eigenzinnige mix van hoekige new wave, post-punk en donkere belpop in het Nederlands, badend in echo’s van de jaren ‘80. Hun muziek was al te horen op alle belangrijke undergroundzenders in België en Nederland, en op Radio 1, Willy en Studio Brussel. Met hun optredens bouwen ze verder aan een stevige live reputatie. Zo stonden ze onlangs op Sinner’s Day festival. Momenteel werken ze aan hun tweede album dat in het najaar van 2022 zal verschijnen.

De Delvers kozen voor de film 'Control', het speelfilmdebuut van meesterfotograaf Anton Corbijn. Met deze film keert hij terug naar waar het ooit voor hem begon: het Engeland van de late jaren '70, het tijdperk waarin punk en new wave de muziek en het modebeeld bepaalden van de jonge generatie. 

'Control' is een biografische film over Ian Curtis, de legendarische zanger van de Britse band Joy Division, die op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde aan de vooravond van hun eerste concerttour in de VS. De film belicht zijn grote liefde voor zijn vrouw Deborah en hun kindje - ondanks een ontluikende romance met een rockjournaliste - zijn epilepsieaanvallen en alle energieconsumerende optredens met zijn band.

Na de film nodigen we je uit in ons gloednieuwe Café De Steiger voor een afterparty met Danny Quetin, die muziek draait rechtstreeks vanuit de catacomben van de muzikale onderwereld.

CONTROL
Regie: Anton Corbijn
Met o.a. Sam Riley en Samantha Morton
Nederlands ondertiteld
Duur: 119'

DE DELVERS
zang/gitaar: Dries Emmerechts
gitaar / zang: Laurens Primusz
toetsen / zang: Silke Verslype
bas / zang: Tom Kets
gitaar / beats: Menno Buggenhout

Prijzen

60+:
€ 3
basisprijs:
€ 4
-26:
€ 3