Inhuldiging streetartproject Boom onder Stroom

Noeveren Brandt!

Afgelopen winter lanceerden dienst Samenleven en CC De Steiger ‘Boom onder Stroom’: een streetart-project waarbij we trachten toekomstvisies in beeld te brengen.

We vroegen aan de Bomenaar om mee na te denken over hoe we kunnen streven naar een betere samenleving voor iedereen. Dit project kadert namelijk binnen de SDGs oftewel ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’. Meer info vind je op: www.sdgs.be.

Het resultaat is te bewonderen op meer dan 40 nutskasten in Boom!

27 deelnemers stuurden ideeën, foto’s en zelfs eigen ontwerpen door. Boomse artiest Kanter D’haenens, die gewapend met zijn spuitbussen en fantasie ook al op pad ging langs de ‘Yellow Brick Road’, werkte elk idee uit tot een ontwerp op maat voor een specifieke nutskast. 

Waar beter dan in de creatieve wijk Noeveren, thuisbasis van Kanter D’Haenens, om dit project in de kijker te zetten. Een inhuldigingsmoment waarop we de deelnemers bedanken en alle ontwerpen in de spotlight zetten.

Je maakt er bovendien kennis met de songs van de Boombox, de muzikale uitloper van dit visuele project. In elke Boomse wijk kan je namelijk een nutskast ontdekken die is omgetoverd tot een jukebox, de ‘Boombox’. Via een QR-code kom je er terecht op een online playlist waar je de muziek kan beluisteren van muzikanten en andere kunstenaars die een band hebben met de Rupelstreek (o.a. Dez Mona, Rupelsoldaten, Shakedown Tim, Roland, NeoN3rd, Inside Trio, El Gabinete en Menno Buggenhout & Ruth-Marie Henckes).

Iedereen is welkom op het inhuldigingsmoment! (behoudens corona-maatregelen die op dat moment van toepassing zijn)