Johan Geerinck

overzichtstentoonstelling

Elk werk van Johan Geerinck (alias DjeeDjie) flirt met de wetten van de traditionele schilderkunst. Als één van de weinigen weet hij wat het betekent om volledig los te zijn van de zwaartekracht van de wetmatigheden van de schilderkunst. Hij laat je zweven door de schoonheid, de magie en de mystiek van het steeds veranderende reflecterende licht en de eigenschijnlijke overdaad aan kleuren.

Het intens kleurenpallet dat Johan Geerinck gebruikt, staat garant voor een fantastische streling van het oog. In zijn werken ontwarren we een vleugje spanning, een vleugje humor en vooral een vurige explosie van liefde. Bij sommige werken wanen we ons in een kleurexplosie die de verademing is van diverse soms tegenstrijdige emoties, vitaliteit, liefde, passie, vrede, rust, angst, stress, genegenheid, beroering, cachet, kracht, gekrioel, spanning, ontsteltenis, verwarring …. 

Als potloden in een overmaatse Caran D’Ache doos liggen de opvallende, indrukwekkende kleurschakeringen verstrengeld naast en door elkaar. 

Een bezoek aan een expositie is een tocht met een staalkaart van abstract, modernistische kunst met een wonderlijke symbiose. Johan Geerinck heeft een wulpse, magistrale stijl, een verrukkelijke combinatie van kleuren en stijlen.

Prijzen

Gratis:
€ 0
Expo

Locatie

Etalages
Kaai 40
2850 Boom