Evy Raes

KOM BINNEN

We zijn blij fotografe van Evy Raes (°1981) te ontvangen in onze etalages aan de kaai in Boom met een herkenbare tentoonstelling van haar fotoreeks KOM BINNEN, die ze ook bundelde in een uitgelezen fotoboek.

Ze werd in 2010 laureate van de Stichting Roeping voor de fotoreeks ‘Vlaamse Interieurs’ wat resulteerde in een tentoonstelling in treinstation en in 2013 een tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij, Gent en het gelijknamig boek Kom Binnen!

Ook in haar ander werk staan ontmoetingen met mensen centraal, zoals de groene kevertaxi Pablo de Kever die naar lagere scholen in Vlaanderen toert. Of het verbeelden van de visuele waarneming van personen met dementie door een intensieve samenwerking.

Geïnspireerd door Evy haar verhaal, organiseert CC De Steiger, een fotowedstrijd waarbij Bomenaars een fotoshoot met fotografe Evy Raes kunnen winnen. Wat moet je doen om deel te nemen?
Stuur vanaf 7 juni tot 7 september één foto door van je eigen interieur, gaande van roze behangpapier, een bijzondere tafel en stoelen, een kast, een speciaal beeldje op de schouw of een schilderij aan de muur, … liefst eentje met een toegevoegd verhaal over de inhoud op de foto!

Op deze manier wordt je interieur eigenlijk erfgoed en voor een stukje vereeuwigd in het Booms gedachtengoed. Uit alle 5 wijken wordt 1 winnaar gekozen door een jury. Naast het winnen van een fotoshoot met Evy zullen de winnende foto’s ook tentoongesteld worden in Zaal Lombaerts in het gemeentehuis tijdens de jaarmarkt van 12 tot 14 oktober.

Voor alle informatie en het wedstrijdreglement surf je naar www.desteigerboom.be/binnenkijken 

Foto’s en verhalen doorsturen via binnenkijken@boom.be. Loop dus zeker even langs de etalages aan de kaai om inspiratie op te doen aan de hand van de fototentoonstelling van Evy! 

Gratis doorlopend te bezichtigen

 

Expo

Locatie

Etalages
Kaai z/n
2850 Boom