Une Soeur // Provence // Downside Up // So we Live // Da Yie

Kortfilmfestival

De kortfilm ontsnapt vaak aan de aandacht van het grote publiek. Onterecht, want ze moeten niet onderdoen voor hun grote broer 'de langspeelfilm'. De Steiger organiseert daarom een kortfilmfestival met een selectie ijzersterke kortfilms van eigen bodem.

Une Soeur // Een man en een vrouw rijden over een donkere weg. Wanneer de vrouw zogezegd naar haar zus belt, maar eigenlijk de hulpdiensten contacteert, begrijpen we dat er iets niet klopt. Een thriller vol suspens én een Oscarnominatie.

Provence // Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de elfjarige Camille en haar oudere broer Tuur hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camille's bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie.

Downside Up // In een wereld bevolkt door mensen met het syndroom van Down, wordt plots een kind geboren dat ‘anders’ is. Hij heeft een chromosoom te weinig en is daardoor ‘abnormaal’. 

So we live // Een gezin in oorlogsgebied op een doordeweekse avond. Ze voeren gesprekken over het dagelijkse leven en overleven. Een spiegel voor van hoe wij tijd en leven als vanzelfsprekend beschouwen.

Da Yie // Een vreemdeling krijgt de opdracht om kinderen te ronselen voor een risicovolle baan, maar begint zich gaandeweg zorgen te maken over het leven van deze kinderen. Winnaar van de Grote Prijs op het internationaal kortfilmfestival van Clermont-Ferrand.

 

Une Soeur // regie: Delphine Gerard, met o.a. Veerle Baetens en Guillaume Duhesme, duur: 17'

Provence // regie: Kato De Boeck, met o.a. Laime De Paep, Pelle Adriaenssens en Talitha De Boer, duur: 21'

Downside Up // regie: Peter Ghesquière, met o.a. Nico Sturm en Milo Huyghebaert, duur: 15'

So we live // regie: Rand Abou Fakher, met o.a. Amina Al Haj en Rahal El Obeid, duur: 15'

Da Yie // regie: Anthony Nti, met o.a. Goua Robert Grovoguj en Mathilda Enchil, duur: 20'

Prijzen

basisprijs:
€ 4
60+:
€ 3
-26:
€ 3