Medialab

Ontdek de toekomst in het Feestpaleis!


Voor de tweede keer toveren we het Feestpaleis om tot een echt medialab. De ganse dag kan je er doorlopend gamen, lightpainten, experimenteren met video delay en vooral veel bijleren! Nog nooit van een medialab gehoord? Kom dan gewoon even langs en experimenteer er op los!

Wat kan je allemaal verwachten?

Arcadehal Devillé Arcade:
De gebroeders Devillé hebben een passie voor hout en voor videospelletjes. Ze besloten deze twee passies te combineren en begonnen prachtige videogames te maken in handgemaakte houten arcades. Tijdens SOEP zullen 6 van hun arcades opgesteld staan in het Feestpaleis. Boeiend voor spelers van alle leeftijden, van beginners tot doorgewinterde gamers! Urenlang spelplezier is gegarandeerd! 

Workshop Lightpainting:
Of in het Nederlands: 'schrijven met licht'. Je start vanuit de basis van fotografie: licht. Lightpainting toont hetzelfde principe als de camera obscura maar dan sneller. In de workshop krijg je een introductie en leer je hoe je thuis zelf aan de slag kan.

Pixel Picasso:
Pixel Picasso is een augmented reality geheugenspel dat je alleen of met meerdere spelers kan spelen. Het werd ontwikkeld door Happy Volcano, een prijswinnend game ontwikkelingsstudio uit Leuven. Pixel Picasso wordt gespeeld met een beamer, een webcam en een stapel fysieke gekleurde vierkantjes. De spelers onthouden een digitaal patroon dat geprojecteerd wordt op de grond en bouwen dit na met de vierkantjes die verspreid liggen. Aan het eind van de ronde controleert de webcam of het patroon klopt.

Fugl:
Neem de controller in de hand en ervaar de sensatie om te vliegen, terwijl je de schoonheid van een enorme voxel-wereld verkent! Je voelt je letterlijk ‘zo vrij als een vogel’ terwijl je voor jezelf een avontuur creëert, zonder barrières in tijd en ruimte. Je observeert honderden wonderlijke dieren waarvan jouw vogel de eigenschappen kan absorberen. 
Behalve een spectaculaire ervaring, is Fugl ook een training in jouw gameontwikkeling skills. Met Minecraft personaliseer je landschappen en bouw je aan je eigen digitale wereld.  Deze installatie is voor speelvogels van 8 tot 99 jaar.

Video Delay:
Beweeg en creëer! Een interactieve audiovisuele installatie daagt je uit om te spelen met tijd en ruimte. Een scherm toont twaalf keer jouw handelingen, telkens met een vertraging. Ben je handig genoeg om jouw bewegingen perfect te timen en prachtige patronen te creëren? Speel voor de camera en ontdek het betoverende effect!


Pixel Picasso

Fugl


Op de hoogte blijven?