Mercator Brassband

Naar de horizon

Mercator Brassband staat voor een unieke combinatie van ambitie en gezelligheid. Het orkest repeteert wekelijks in Boom. Qua vorm zijn ze dan wel samengesteld in de traditionele standaard brassbandbezetting (enkel koperblazers en slagwerk dus), maar traditioneel of standaard zijn alvast geen toepasselijke eigenschappen van deze creatieve bende! De groep muzikanten bestaat uit zowel beroepsmusici, conservatoriumstudenten als toppers uit de amateurmuziekwereld en is een onderdeel van de Koninlijke Harmonie Rupelzonen uit Boom.

Als unieke troef treden zij aan met een team van dirigenten. Ondersteund door de jarenlange ervaring van Johan De Win, krijgt jong geweld haar kans aan de dirigeerstok in de vorm van twee jonge maar ambitieuze dirigeertalenten: Tim De Maeseneer en Lode Violet. Dat een orkest met de gebundelde ideeën van drie dirigenten succes kan boeken, blijkt uit de resultaten van de afgelopen jaren. Zo behaalde Mercator Brassband de voorbije jaren al verschillende prijzen in nationale en internationale wedstrijden. Ze waren o.a. Runner-Up tijdens het Vlaams Open Brassbandkampioenschap, behaalden de eerste plaats op het Dutch Open Brassband Contest en zijn Vice-Wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Om samen te vatten: deze gezellige en gedreven bende gaat er vol tegenaan. Mercator Brassband staat dan ook bekend als een brassband met een stevige portie rock & roll!

Prijzen

groot abo:
€ 12
-18:
€ 10
UiTPAS kansentarief:
€ 3
basisprijs:
€ 15
korting:
€ 14
abo:
€ 13