Onze Natuur, De Film

Maria Lise Van Lente, Dick Harrewijn & Pim Niesten

Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. 

Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar wat betreft onze natuur is dat absoluut nergens voor nodig: je hoeft nog maar even op safari in je achtertuin te gaan om te beseffen dat wij ook in eigen land omsingeld zijn door sensationele, wilde natuur. Daarom stuurde Hotel Hungaria 2,5 jaar lang twee filmploegen op pad om de wildste, mooiste, ontroerendste, indrukwekkendste natuurbeelden in België vast te leggen. Matteo Simoni is gids. 

Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren en planten die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen ... Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

Genieten van een avondje of namiddagje film en tegelijk de natuur een handje helpen? Per verkocht ticket voor 'Onze Natuur, De Film' schenken we € 2 aan Natuurpunt Rupelstreek.

Voor deze film kunnen geen filmvouchers of volle stempelkaarten gebruikt worden.

Aangeraden minimum leeftijd voor kinderen: 8 jaar.

 

Regie: Maria Lise Van Lente, Pim Niesten & Dick Harrewijn
Docu
2021 | België
Nederlands gesproken
Duur: 1u24'

Prijzen

basisprijs:
€ 6
korting:
€ 5