Kom je naar Rupelrock? Ontdek alvast onze tips!

Op zaterdag 2 juli moet je in het centrum van Boom zijn voor een nieuw muziekfestival: RUPELROCK. Vanaf 13.30 u kan je op de Grote Markt genieten van de muziek van o.a. The Juliets en Je Broer. In de winkelstraten vind je lokale bands én op de Heldenplaats kan je onze eigen harmonies, fanfares en brassbrands aan het werk zien. 

Geen idee waar te beginnen? Onze muziekprogrammator Inez Cardinaels geeft je alvast 3 tips.

'Ik kijk uit naar het concert van Mama's Jasje! Het doet me terugdenken aan mijn jonge jeugdjaren, de jaren ’90, toen ik (samen met vele andere jongeren) naar 'Tien om te zien' keek.' zegt Inez. Ze is er alvast van overtuigd dat Peter Van Laet iedereen op de Grote Markt in vuur in vlam zal zetten met hits als 'Zo ver weg' en 'Eén nacht alleen'. 'Hij bracht onlangs trouwens een meer dan geslaagde passage in ‘Liefde voor muziek’. Hij staat al meer dan 30 jaren op de planken en kreeg een gouden award voor de LP '30 jaar Mama’s jasje''.

'We nodigen iedereen uit om tussen 13u en 18u even door de Antwerpsestraat, Blauwstraat, Hoogstraat en de H. Spillemaeckersstraat te wandelen voor MU-ZAK', aldus Inez. 'Daar kan je enkele lokale artiesten aan het werk zien. Back To en Swing & Things zijn 2 livebands die we ook al te gast hadden in Café De Steiger. Il Cuore is een gemengd mannenkoor, bestaande uit een heleboel oud-leden van Chiro Kontakt. Blendissimo is een vocaal ensemble met een prachtige mix van stemmen dat een bonte mengeling van popsongs zal brengen. DJ Zico is dan weer een jonge DJ uit Boom. Kortom: voor ieder wat wils!'

Wil je even weg van het feestgedruis op de Grote Markt? Dan ben je ook welkom op de Heldenplaats voor de Hafabra. Hafabra staat voor 'Harmonies Fanfares Brassbands' en dat zegt eigenlijk genoeg. Rupelzonen, Sforzando, Mercator Brassband en Sint-Jansvrinde zullen er optreden.

Bekijk alle info en een uitgebreide timetable.