Robot Dreams

schoolfilm

'Robot dreams' is een ontroerende en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren 80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud.

Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen.

Aandoenlijke en speelse animatiefilm vol aanstekelijke muziek. De grote variatie aan dieren geeft op een speelse manier de diversiteit in een stad weer en het verrassende verhaal maakt thema’s als vriendschap en eenzaamheid bespreekbaar in de klas. Omdat de animatiefilm geen dialogen heeft, is hij ook geschikt voor OKAN-klassen van verschillende leeftijden.

Regie: Pablo Berger
2023 | Frankrijk, Spanje
Genre: animatie
Duur: 1:36
Zonder dialoog

 

doelgroep: 3de en 4de leerjaar
max. aantal lln: 200

Prijzen

basisprijs:
€ 2.5
talentenpas:
€ 0