Rupelrock

Jebroer / Mama's Jasje / Abborn / Radio Botanique / Loes van den heuvel / Rupelsoldaten / The Juliets /

Het lokaal bestuur van Boom heeft grootse plannen: op 2 juli 2022 zet het enkele grote namen op het podium van de eerste editie van het gratis festival Rupelrock. Naast enkele BB’s – bekende Bomenaars – zorgen onder andere Jebroer, Mama’s jasje en de ABBA-covergroep Abborn voor een extra feestelijke zomer in Boom.

Rupelrock start om 13.30u met een lokale touch: Loes van den heuvel zal het festival aftrappen. Zij werd vorig jaar nog vereeuwigd in een enorme muurschildering in Boom. De actrice en zangeres die haar kindertijd doorbracht in Boom mocht zeker niet ontbreken op het programma van Rupelrock. Zij brengt haar show ‘Luide liedjes met Loes’ samen met de ‘Eenzaam zonder jou band’. Met haar covers van Nederlandstalige danshits van onder andere Samantha, Rob De Nijs, Will Tura, Marva, Raymond Van het Groenenwoud zal zij de sfeer er ongetwijfeld inbrengen op de Grote Markt.

Ook de volgende band is uit de regionale klei geboren: de Rupelsoldaten. Zij brengen reggae en dancehall met Vlaams-Rupelse Lyrics om het volk in lichterlaaie te zetten. Met 15 jaar strijdervaring zijn ze een vaste waarde in de Rupelstreek. Ze zorgen ervoor dat iedereen is opgewarmd voor het meer internationale vervolg van het programma!

Want om 16.45u is het de beurt aan de Nederlandse rapper Jebroer. Hij brak in Nederland door in 2012, maar in België is hij vooral bekend sinds in 2017 jong en oud plots ‘Kind van de Duivel’ begon mee te zingen. Hij stond eerder al op het podium van Tomorrowland, maar dit jaar komt hij gewoon naar de Grote Markt van Boom!

The Juliets zorgen er daarna voor dat het feest blijft verder duren. Deze party band staat bekend als een onuitputbare explosie die het publiek weet te entertainen met de beste singalongs van gisteren en vandaag. Met powerwoman Aurélie en Boomse rockster Jonas in de voorste linie als zingende party-animals, brengt de band een tot-in-de-puntjes uitgewerkte rockshow die voor een aardverschuiving, keelpijn en een legendarische avond zorgt.

Om 20u mag iedereen komen meebrullen met de hits van Mama’s Jasje. Want geef toe, wie kan er ‘Zo ver weg’ en ‘Doe het licht maar uit’ van de eerste tot de laatste noot meezingen? Peter Van Laet klinkt nog altijd even strak als de dag van toen; de band staat dan ook niet voor niets in de top 100 van best verkochte Belgische artiesten.

Daarna is het de beurt aan de Engelse ABBA covergroep Abborn. Ze gaven sinds hun ontstaan in 1999 al meer dan 5000 concerten in meer dan 65 steden en brachten op die manier de magie van ABBA opnieuw tot leven. Met hun authentieke kostuums en perfecte choreografieën brengen je ze helemaal terug naar de sfeer van weleer.

Het feest afsluiten doen we in stijl met Radio Botanique. Zij staan garant voor sfeer, want stilstaan is onmogelijk met deze energieke DJ’s op het podium.

Prijzen

Gratis:
€ 0
Evenementen / zomerprogramma / Muziek

Locatie