The Biggest Little Farm

met Rikolto naar de film

Van 12 tot 21 januari organiseert Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) De week voor goed eten, een week om aandacht te vragen voor het recht op gezonde en duurzame voeding. En voor de mensen die er werk van maken: van boeren over sociale organisaties tot burgers. Midden in deze week programmeren we in samenwerking met Rikolto en de samenlevingsraad de documentaire 'The Biggest Little Farm'.

'The Biggest Little Farm' volgt twee documentairemakers en hun geliefde hond wanneer ze de keuze maken om hun klein appartement in L.A. te verlaten. Ze trekken naar het platteland om een van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur.

De film beschrijft hun bijna tien jaar durende poging om de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren - waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Greasy. Maar dat loopt niet altijd zoals gepland.

Regie: John Chester
Met: o.a. John Chester , Molly Chester
2019 | USA
Genre: documentaire
Duur: 01:31
Nederlands ondertiteld

Dankzij de samenwerking met de samenlevingsraad kunnen we deze film gratis aanbieden. De film zal kort ingeleid worden door Filip Cuypers van Rikolto en enkele betrokken mensen bij de week voor goed eten. In Café De Steiger kan je acheraf terecht voor een  fair trade drankje en een gratis proevertje van 'goed eten'.

The Biggest Little Farm Trailer

Prijzen

Gratis:
€ 0