The Great Green Wall

Jared P. Scott

De film neemt ons mee naar één van de meest kwetsbare gebieden in Afrika op vlak van klimaatverandering. Hier bouwt een jonge Afrikaanse generatie aan een onwaarschijnlijk project dat een dam moet zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering en de hieruit volgende schaarste voor o.a. landbouw en voeding.

De Malinese muzikante en activiste Inna Modja maakt een epische reis door Afrika om de effecten van de klimaatverandering met eigen ogen te zien, maar ook om het ambitieuze Afrikaanse plan te leren kennen waarin men de oprukkende Sahara terug wil dringen met een muur van bomen die zich van west naar oost uitstrekt.

Stel je voor dat je een muur van 8000 kilometer bomen laat groeien die het zand van de Sahara tegenhoudt. Wel dat is het ambitieuze plan dat nu aan het gebeuren is van Senegal aan de Atlantische Oceaan tot Djibouti in de Golf van Aden. 

De Sahel is een van de meest bedreigde regio’s ter wereld, waarbij droogte en woestijnvorming de grootste zorgen zijn met een hele reeks sociale en politieke problemen daaraan gekoppeld zoals religieuze conflicten, radicalisering van jongeren en migratie.

De film daagt ons uit om na te denken over onze eigen verantwoordelijkheid voor de planeet en de toegang tot eten voor de toekomstige generaties. 
Want goed eten is een recht en daar kunnen we alleen samen werk van maken. 

Rikolto daagt jullie die avond uit om samen werk van te maken van ‘de week voor goed eten’ die loopt van 10 tot 16 januari 2022.
De Noord-Zuidraad biedt jullie alvast een gratis hapje voor ‘goed eten’ aan.

Regie: Jared P. Scott
Nederlands ondertiteld
Duur: 90'

Prijzen

basisprijs:
€ 4
-18:
€ 3
60+:
€ 3