Week van de Belgische muziek

Mooneye + Caspar Ouwerkerken + The Antler King + BLOND

Speciaal voor de Week van de Belgische Muziek staan er maar liefst 4 Belgische topbands gespreid over 2 dagen op 2 podia in de regio. Een unieke samenwerking tussen de Gam Rumst en CC De Steiger Boom!

 

VRIJDAG 2 FEBRUARI // RUMST

Caspar Auwerkerken

De songs van Caspar Auwerkerken worden gretig gedraaid in ‘Duyster’ op Radio 1 en ‘Vuurland’ op StuBru. De muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash riepen hem al uit tot één van de meest spraakmakende talenten van België. Caspar mocht al de voorprogramma’s verzorgen van Strand of Oaks, Portland, Meskerem Mees en The Bony King of Nowhere. Het handelsmerk van Caspar Auwerkerken: zorgvuldig opgebouwde melancholische songs die naar het einde toe in alle subtiliteit losbarsten.

Mooneye

Mooneye is niet meer weg te denken uit het Belgische alternatieve poprockcircuit. Met nieuwe muziek onder de arm maakt de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht zich op voor een niet te missen clubtour. Mooneye heeft zich in korte tijd een eigen sound aangemeten: de band slaagt erin om tegelijk klein en groot(s) te klinken, secuur én speels, en heeft met Libberecht een melancholische stem in huis die je bij je nekvel grijpt. De songs komen perfect tot hun recht in een open en eerlijke productie, en trachten even tijdloos te zijn als werk van grootheden en voorbeelden als Neil Young, R.E.M, Bruce Springsteen of recenter Strand Of Oaks en Sam Fender.

 

ZATERDAG 3 FEBRUARI // BOOM

BLOND

De 3 jonge vrouwen van BLOND schrijven scherpe maar gevoelige Nederlandstalige teksten. Hun originele elektropop-shows zitten vol humor en verrassingen. In april 2022 won BLOND de Nekka-Wedstrijd, diezelfde zomer werden ze geselecteerd voor Jong Muziek van Theater Aan Zee.

'Van der Aas voorliefde voor eightiespop, Notenbaerts hiphop- en spoken-wordachtergrond, Talbuts talent voor harmonische samenzang dat ze overhield aan haar jaren in een katholiek koor en uiteraard hun gedeelde liefde voor kleinkunst. Blond is er voor fans van Robyn, Liesbeth List én De Jeugd van Tegenwoordig.' - Knack Focus

The Antler King

The Antler King is DIY indiepop zonder regels of compromissen met een heel eigen universum. Eén van de best bewaarde geheigen van de vaderlandse pop, volgens HUMO. Hun muzikale universum overspant vele genres, maar ze weten alles mooi te verbinden. Voor fans van Cocorosie, Mount Kimbie en zelfs Madou of Prince.

Je kan ervoor kiezen om 1 dag te genieten van 2 bands voor een basisprijs (€ 15), maar je kan ook all the way gaan en meteen een voordelig ticket kopen voor de 4 concerten op 2 dagen in zowel Rumst als Boom (€ 20).

Deuren & bar: 19.00 u / Start concert: 20.00 u

Dit zijn concerten voor een rechtstaand publiek, er zijn geen zitmogelijkheden.

Prijzen

combiticket:
€ 20
basisprijs:
€ 15