Zemlinsky Kwartet

KUNSTontBIJT & KLASSIEK

Eénmaal per maand bieden we in samenwerking met CC De Ster Willebroek een kwalititatief stukje klassieke muziek aan in het prachtige Kasteel Bel-Air. We verwennen onze bezoekers met koffie en croissants om daarna samen te genieten van klassieke muziek met artiesten van over de hele wereld.

Sinds zijn oprichting in 1994 is het Zemlinsky Kwartet uitgegroeid tot een vaste waarde die de traditie van het Boheemse Strijkkwartet in ere houdt. Het ensemble ontving tal van internationale prijzen en speelde concerten over de hele wereld. Hun eerste CD-box 'Strijkkwartetten van de jonge Dvorak' kreeg bij zijn verschijnen onmiddellijk een 'Diapason d’Or' van het tijdschrift Diapason.

Daarna volgden nog vele opnames met werk van Schubert, Zemlinsky, Mendelssohn, Kalabis, Glazunov en van een resem Spaanse componisten.

Naast concerteren is ook lesgeven (o.a. Master Classes) een belangrijke opdracht voor de leden van het gezelschap. Onlangs werden František Sou?ek en Petr Holman aangesteld tot Professor aan het Conservatorium van Praag.

Omdat het Zemlinsky Kwartet 25 jaar bestaat maakt het ensemble in 2020 een feesttournee. In Willebroek zullen een aantal Tsjechische klassiekers gespeeld worden.

Het programma start om 11.00 u, vanaf 10.30 u kan je ontbijten in Kasteel Bel-Air.

Prijzen

basisprijs:
€ 16
60+:
€ 14
-26:
€ 8
Muziek

Locatie

Kasteel Bel-Air
Mechelsesteenweg 102
2830 Blaasveld

Partners