Zu Weit Weg

Schoolfilm

Op school in een klein Duits stadje worden twee jongens op hetzelfde moment voorgesteld aan hun nieuwe klasgenoten: Ben wiens familie moest verhuizen nadat hun huis werd verkocht aan een mijnbouwbedrijf, en Tariq, een vluchteling uit Syrië. Beide jongens ontmoeten elkaar niet enkel op school, maar ook op het voetbalveld waar ze allebei dezelfde positie als ‘diepe spits’ ambiëren bij de lokale voetbalclub. Pas wanneer beide rivalen ontdekken dat ze een geheim met elkaar delen, groeit er een onverwachte vriendschap.

Een sterk en betekenisvol verhaal dat zich afspeelt in een omgeving die voor elk kind herkenbaar is: de schoolbanken en het sportterrein. De film vertelt over omgaan met het verleden en stappen zetten naar de toekomst, belichaamd door twee sterke individuen. Sobhi Awad, in de rol van Tariq, woont als vluchteling nog maar een jaar in Duitsland en had nog nooit geacteerd. Zijn personage staat heel dicht bij de werkelijkheid.

Doelgroep: 3de en 4de leerjaar

Duur: 1 uur 29 minuten
Regie: Sarah Winkenstette
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld

Thema's: anders zijn, burgerzin, echtscheiding, migratie, multiculturele samenleving, sport, muziek en zelfexpressie, vriendschap en liefde

Prijzen

basisprijs:
€ 2.5
Leerling met talentpas:
€ 0