Onze 5 tips voor het Jaarmarkt-weekend!

Komend weekend is het feest in Boom tijdens de 193ste editie van de jaarmarkt. Het programma is naar aloude gewoonte weer heel erg uitgebreid. Zie je door het bos de bomen niet? We helpen je graag op weg met enkele culturele tips!

1. Laat je verrassen door het unieke duoconcert van saxofonist Kurt Bertels en harpiste Emma Wauters in de bib.

Samen met de Boomse bib nodigen we Duo Eolienne uit voor een aperitiefconcert op zondag 8 oktober om 11u. In de hedendaagse kamermuziekscène komt de bezetting saxofoon-harp zelden aan bod. Geheel onterecht, zo blijkt uit dit bijzondere programma van en met saxofonist Kurt Bertels en harpiste Emma Wauters! Tickets koop je hier.

2. Ontmoet kunstenares Kirsi Kempkes, die momenteel exposeert in de etalages langs de Kaai.

Nog tot en met eind oktober kan je in de etalages onder de wandelesplanade langs de Kaai het werk bekijken van kunstenares Kirsi Kempkes. De expo werpt een toevallige blik op het leven van haar grootmoeder, een eerbetoon aan een geleefd leven.Op zondag 8 oktober om 13u organiseren we een ontmoetingsmoment met de kunstenares. Iedereen is welkom om te kijken, luisteren, babbelen en een glaasje te drinken. RSVP hier.

3. Neem deel aan één van de workshops breakdance, graffiti, free running of skaten aan de Kaai.

Op zaterdag 7 oktober is de omgeving van de Kaai de place to be voor alle tieners van Boom en omstreken. In de namiddag kan je er deelnemen aan urban workshops met professionele begeleiding (breakdance, graffiti, free runnning of skaten). Nadien is iedereen welkom in jeugdhuis Roots voor een drankje. Meer info vind je hier.

4. Zing uit volle borst mee tijdens de zanghappening.

Na het vuurwerk op zondag 8 oktober kan je traditiegetrouw uit volle borst meezingen met muzikale klassiekers op de Heldenplaats. Dit keer zorgen 'De Deejays draaien door' voor de muziek.

5. Bezoek de expo van Fotoclub Argus en Monique De Herdt in het gemeentehuis.

Fotoclub Argus is een Boomse cultuurvereniging die al meer dan 50 jaar bestaat. Tijdens de jaarmarkt tonen de clubleden hun werk in zaal Lombaerts van het gemeentehuis. Daarnaast kan je ook het werk bekijken van Monique De Herdt. Zij is dit jaar 80 geworden en kwam nog niet vaak naar buiten met haar werkjes in keramiek. De tentoonstelling is ganse jaarmarktweekend gratis te bezoeken. Meer informatie vind je hier.