afgelopen afleveringen

#12: Alex Ramael, Roland & Tim Ielegems

Op 24 en 25 april vieren we Erfgoeddag. Reden te meer om ook het Boomse erfgoed nog eens in de kijker te zetten. Dat doen we met Alex Ramael, de voormalige cultuurbeleidscoördinator van onze gemeente. Roland en Tim Ielegems zorgen voor de muziek. Ontdek meer.

#11: de bib leest voor

Onze collega's van de Boomse bib toveren onze studio terug om tot een gezellige plek en lezen voor uit enkele leuke kinderboeken. Ontdek meer.

#10: Ode aan Bobbejaan

De 10e aflevering draait rond ereburger Bobbejaan Schoepen. We interviewen zoon Jack en Jan De Smet, Guido Belcanto en Barbara Dex zorgen voor muziek. Ontdek meer.

#9: Kamishibai vertelling 'Kijk uit, Millie'

In de Jeugdboekenmaand deed de bib opnieuw een take-over van onze studio met een leuke kamishibai vertelling van het boek 'Kijk uit, Millie' door schrijver Stijn Moekaars en tekenaar Frank Daenen. En het is niet zomaar een kamishibai vertelling, maar wél eentje met de allergrootste Kamishibai ooit gemaakt. Deze werd ontworpen en gebouwd door het 3e secundair Houtbewerking van de PTS in 2016. Ontdek meer.

#8: Naima Charkaoui

In het kader van de 'internationale dag ter bestrijding van racisme en discriminatie' nodigen we auteur Naima Charkaoui uit voor een gesprek over de impact van racisme op slachtoffers. Jonge beloftevolle artiesten Nassira Llouh en Jennifer Mbacham Fon zorgen voor dans en woord. Ontdek meer.

#7: Steve Tielens

Voor aflevering 7 nodigen we Boomse polonaisekoning Steve Tielens uit naar onze studio. Het wordt plezant, beloofd! ;-) Ontdek meer.

#6: De verhalen van Vertellertje

Speciaal voor Studio De Steiger kruipt Tom Kets van Huis Binneweg elke dag in de huid van 'Vertellertje'. Geniet samen met je kleuter mee van 5 korte verhaaltjes, ideaal om samen te beluisteren op een winterse, regenachtige namiddag of voor het slapengaan. Ontdek meer.

#5: Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Boom

Tijdens de 5de aflevering van Studio De Steiger richten we onze spotlights op het talent uit de Academie van Boom. Tegelijkertijd zetten we voormalig directeur Frans Tielemans in de bloemetjes, die sinds begin maart geniet van zijn pensioen. Ontdek meer.

#4: Michiel De Meyer

In de 4de aflevering van Studio De Steiger richten we de spotlights op Michiel De Meyer. Begeleid door Martijn Claes op piano, brengt hij enkele covers en een eigen nummer. Ontdek meer.

#3: de bib leest voor uit 'Maria Dolores Esperanza, de kip die tomaten legt'

Onze collega's van de Boomse bib toveren onze studio om tot een gezellige plek en lezen voor uit het leuke boek 'Maria Dolores Esperanza, de kip die tomaten legt' van Paul Van Oevelen en Tom Hautekiet. Ontdek meer.

#2: week van de Belgische muziek

We zoomen deze week in op de week van de Belgische muziek en laten enkele Boomse muziekkenners en -liefhebbers aan het woord. Linde Peeters (Ubuntu Festival), Bert Viroux (Restaurant Den Boom) en Joris Jonckheer (StuBru). Muzikanten Menno Buggenhout en Ruth-Marie Henckes zorgen voor enkele mooie covers. Ontdek meer.

#1: Ilse La Monaca & Maarten De Splenter

In de eerste aflevering vanuit Studio De Steiger nodigen we actrice, musicalster én Bomenaar Ilse La Monaca uit om te vertellen over haar carrière en toekomstplannen. Samen met componist Maarten De Splenter zorgt ze voor muzikale kippenvelmomentjes. Ontdek meer.