5 cultuurtips tijdens het weekend van Boom Jaarmarkt

Komend weekend is het feest in Boom tijdens de 191ste editie van de jaarmarkt. Het programma is naar aloude gewoonte weer heel erg uitgebreid. Zie je door het bos de bomen niet? We helpen je graag op weg met enkele tips!

1. Geniet van live muziek vanop het terras van 't Kelderke, Borsalino en Hollywood.

De band 18+ brengt op zaterdag 9 oktober tussen 14u en 16.30u akoestische, intimistische nummers van Rufus Wainwright, Glen Miller, Ella Fitzgerald, Paul Simon en Django Reinhardt op een combo van 18 snaren (cello, mandoline, ukelele en gitaar) plus stem. Ze spelen telkens een korte set aan het terras van café's 't Kelderke en Hollywood in de Blauwstraat en Borsalino in de Hoogstraat.

2. Ontdek het leven en werk van kunstenaar Jules De Ranter.

In het gemeentehuis kan je op de eerste verdieping terecht voor een mooie overzichtstentoonstelling van kunstenaar Jules De Ranter. Zijn overlijden sloeg in als een bom. Vrienden en naaste familie sloegen de handen in elkaar voor een passend eerbetoon. Je kan de expo gratis bezoeken op zaterdag 9 en zondag 10 oktober van 14u tot 17u. Op jaarmarktmaandag 11 oktober is de expo open van 9u tot 16u.

3. Laat je verrassen door het unieke duoconcert van cellist Stijn Kuppens en percussionist Brecht Claesen in de bib.

De Boomse bib en De Steiger nodigen cellist Stijn Kuppens opnieuw uit voor een heerlijk streepje cellomuziek op zondag. Dit keer neemt Stijn nog een extra muzikant mee: percussionist Brecht Claesen, leerkracht aan de muziekacademie van Boom. Wat dat zal geven, hoor je op zondag 10 oktober op het aperitiefconcert in de bib. Een aanrader voor elke celloliefhebber! Tickets en meer info vind je hier.

4. Ontdek verborgen architectuurpareltjes in het centrum.

De Architectuurliefhebbers van Boom leiden je graag rond in het centrum om je de verborgen erfgoedpareltjes te tonen. De wandeling start op zondag 10 oktober om 14u op de Grote Markt. Op voorhand inschrijven hoeft niet, kom gewoon langs. Deelname kost € 5 per persoon.

5. Maak een ritje op een reuzenschildpad!

Hebben je kinderen geen school op maandag 11 oktober? Neem ze mee naar de jaarmarkt en kom zeker even langs de Heldenplaats! Je vindt er Les tortues géantes des Galapagos van De Machienerie. Meer nog, je kan een ritje maken op hun rug en zelf ervaren hoe traag een schildpad beweegt.