Fondy Riverside Bullet Band

in Le Chapiteau

De Fondy Riverside Bullet Band moet uiteraard niet meer voorgesteld worden. Het jazzorkest dat zijn wortels enerzijds in de Rupelstreek en anderzijds in New Orleans heeft, werd in 1970 opgericht door een handvol Bomenaars en bracht meer dan vijftig jaar lang de meest traditionele jazz naar onze streek.

Float Me Down The River. Of When It’s Sleepy Time Down South, groot gemaakt door Louis Armstrong. Allemaal muziek die zowel op New Orleans als op Willebroek of Boom kon slaan. Onverklaarbaar ook waarom je er telkens zo vrolijk werd. Of weemoedig. Of bluesy.

Veel musicologen of zogeheten jazzkenners hebben de Fondy proberen uit te leggen, maar het lukte hen niet. Heeft het er mee te maken dat de Rupel toch een beetje de Mississippi van België is? Wellicht. En het feit dat de broers Camiel en Johnny Van Breedam al die jaren in wisselende bezetting de pannen van het dak speelden in binnen- en buitenland en grote namen uit New Orleans naar ons land haalden.

Eind vorig jaar besloten ze om hun vaste stek in Klein-Willebroek - het Veerhuis dus - te verlaten. Ze bergden de huissleutel maar niet hun solsleutel op en dus kunnen hun jazzfans toch nog heel af en toe van de FRBB genieten.

Hun laatste optreden dateert inmiddels van 17 december 2022, maar op vrijdag 19 mei kun je ze nog eens beluisteren en bewonderen en dat in een bijzondere setting: in Le Chapiteau van Theater aan Twater geven ze aan de vooravond van het straattheaterfestival dan een uniek en intiem concert en dat vanaf 20u.

Leden van het Veerhuis krijgen het eerste drankje gratis.

Le Chapiteau bevindt zich op het festivalterrein van Theater aan Twater op het domein van De Schorre.

Dit concert wordt georganiseerd door de Kaaimannen, bekend van Theater aan Twater.

Prijzen

basisprijs:
€ 20
te gast / Muziek

Locatie

Le Chapiteau van Theater aan Twater
Schommelei 1
2850 Boom

Partners