Maak kennis met Gerd, Bomenaar én deel van het Lage Landenkoor

Komende vrijdag opent Hans Primusz met zijn Lage Landenkoor het nieuwe cultuurseizoen van De Steiger. Ze brengen een selectie van de mooiste Nederlandstalige liedjes. Wist je dat er ook een Bomenaar mee in het koor zingt? Maak kennis met Gerd Vercauteren!

Stel jezelf even voor?

Ik ben Gerd, 55 jaar oud en ik woon al zo'n 28 jaar in Boom. Ik zing niet alleen bij het Lage Landenkoor, maar ook bij het vocaal ensemble Blendissimo (die je in het voorjaar aan het werk kan zien bij De Steiger).

Kan je iets meer vertellen over het Lage Landenkoor?

Wij zijn een gelegenheidskoor samengesteld uit niet-professionele zangers van over heel Vlaanderen. Onder leiding van Hans Primusz brengen we een selectie van de mooiste Nederlandstalige liedjes uit de Lage Landen lijst.

Hoe ben je bij het Lage Landenkoor terecht gekomen?

Om aan dit project te mogen deelnemen, hebben we allemaal audities doorlopen. Op de kop een jaar geleden traden we voor de eerste keer op in DE SINGEL in Antwerpen. We hebben er ondertussen een hele tour opzitten langsheen diverse culturele centra, traden ook op in de Lotto Arena tijdens Nekka nacht en ook in Nederland waren we al te gast op het domein van Herman Van Veen.

Wat is je favoriete nummer uit de setlist?

Eén van mijn  lievelingsnummers uit het programma is 'Avond' van Boudewijn de Groot. Het pakt me steeds weer tijdens het zingen. Het koorarrangement is zo puur en krachtig. Telkens weer een mooie start van de avond.

Kijk je uit naar het concert van aanstaande vrijdag?

Het is toch wel spannend dit keer om op het podium van CC De Steiger te mogen staan. Een beetje voor eigen publiek, toch!

Waarom zou je ons publiek aanraden om naar de voorstelling te komen kijken?

Aan iedereen die graag een deugddoende avond wil beleven en zich wil laten overweldigen door de muzikale rijkdom van het Nederlandstalige lied zou ik willen zeggen: niet twijfelen, gewoon komen.

TICKETS KOOP JE HIER