Keramiekatelier

Kunstateliers De Steiger

De keramiekopleiding gaat twee maal per week door, voor een periode van vier jaren. De nadruk ligt op het zelf leren ontwerpen, glazuren, slibs en andere kleurende middelen aanmaken. In het eerste jaar leer je de basistechnieken, kleisoorten en opbouwtechnieken. Het tweede jaar gaat de opleiding dieper in op kleuren, vormgeving en creativiteit. De daarop volgende jaren staan in het teken van perfectioneren van de technieken en persoonlijke ontwikkeling. Je kan nadien nog twee specialisatiejaren volgen. We werken uitsluitend opbouwend en niet met draaibanken. Er is geen voorkennis vereist. Je volgt dit atelier in een kleine groep met persoonlijke begeleiding. Op het einde van elk jaar wordt er een groepstentoonstelling georganiseerd.

Begeleiding: Els Wenselaers

Elke woensdag van 19.00 u. tot 22.00 u. en elke vrijdag van 19.00 u. tot 22.00 u. (met begeleiding van Els).

Elke zaterdag van 9.00 u. tot 12.00 u. zijn de ateliers ook toegankelijk voor wie zelfstandig wil verder werken (zonder begeleiding en zonder gebruik van de ovens).

Start: woensdag 4 september 2019 - einde voorzien midden juni 2020, rond de opendeurdag.

Kosten van verbruiksmaterialen zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Aankopen dienen slechts te gebeuren na overleg met de leerkracht. Gebruik van de keramiekoven zit wel inbegrepen in de cursusprijs.

Prijzen

basisprijs:
€ 235
korting:
€ 225