Op zoek naar Paul Koeck

lezing door Guido Devos

In de lezing ‘Op zoek naar Paul Koeck’ gaat Guido Devos op zoek naar de maatschappelijk geëngageerde schrijver achter het oeuvre.

Aan de hand van een aantal thema’s, licht hij het werk van de Boomse schrijver Paul Koeck toe. Je krijgt een beeld van hem als mens en als de schrijver en zo begrijp je beter wat hij ons via zijn werk wil vertellen.

De lezing wordt geïllustreerd met fragmenten uit enkele romans van de schrijver en een literaire brief die Guido Devos bij de voorstelling van zijn monografie heeft voorgelezen. Daarnaast worden een aantal nooit gepubliceerde foto’s geprojecteerd en fragmenten getoond uit interviews en reportages die eerder op de nationale en lokale tv-zenders werden uitgezonden.

Paul Koeck (Boom, 1940) schreef vele romans, verhalenbundels, toneelstukken en filmscenario's. Zijn werk is vertaald in onder meer het Frans, Duits, Engels en Catalaans. Hij kreeg de Louis Paul Boonprijs voor zijn roman 'Irish Mist' en was genomineerd voor de AKO-literatuurprijs voor 'De Bloedproever'. Hij publiceerde ook non-fictie in HUMO, Knack en De Morgen. Je kent hem misschien ook als scenarist van de langspeelfilm 'Hellegat' (1980), over de economische ontreddering in de Rupelstreek na de teloorgang van de steenbakkerijen.

Deze lezing is gratis, maar je dient wel je plekje te reserveren.

Prijzen

Gratis:
€ 0
Noeveren Brandt! / Workshops en lezingen / Bib

Locatie