OPEN CALL // Toon je werk in de etalages van de Kaai in Boom!

Ben jij een beeldend kunstenaar én is jouw werk geïnspireerd door het thema VERZET in de breedste zin van het woord? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het voorjaar van ’23 organiseert CC De Steiger in samenwerking met CC Binder uit Puurs, Atheneum Boom en Toneel Harlekijn een theaterproject over De Zwarte Hand, een verzetsbeweging die tijdens de tweede Wereldoorlog in de Rupelstreek actief was.

Gelijktijdig wil De Steiger het werk van 4 kunstenaars/creatievelingen tentoon stellen in de etalages langs de Kaai in Boom. Potloodtekeningen, installaties, modecreaties, fotokunst, grafisch werk, keramiek, crossovers,  …. we leggen geen beperking op de wijze waarop jij je creatief uit. Wél belangrijk is dat het thema VERZET terug te vinden is als onderwerp of als inspiratie voor je werk. Dit kan in de breedste zin van het woord: mensenrechten, BLM, #metoo, oorlog, onderdrukking, …

PRAKTISCH

Stuur enkele beelden van je werk en een korte biografie (incl. contactgegevens en link naar je socials) naar ccdesteiger@boom.be. Omschrijf kort hoe het thema VERZET je werken heeft geïnspireerd.

Uit alle inzendingen worden 4 kunstenaars gekozen die elk 1 etalage ter beschikking krijgen om hun werk tentoon te stellen van 4 februari tot en met 18 maart 2023.

Technisch:
Elke etalage heeft deze afmetingen: b 500 cm x d 150 cm x h 175 cm. Er zijn stopcontacten,  verlichting en ventilatie aanwezig, maar geen verwarming.

DEADLINE: 20 december 2022