Cultuurcentrum De Steiger presenteert seizoen 2024-2025 en aankomende verbouwingen van de Schouwburg

Het nieuwe cultuurseizoen staat voor de deur en het belooft een bijzonder jaar te worden voor Cultuurcentrum De Steiger. Met grote namen zoals Els De Schepper en Tom Van Dyck, maar ook met tal van minder bekende pareltjes, biedt het programma voor 2024-2025 voor elk wat wils. Tegelijkertijd maakt De Steiger zich op voor een grootschalige verbouwing van de Schouwburg, die in januari 2025 van start gaat. Deze renovatie markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het cultureel patrimonium in Boom.

Verbouwing Schouwburg vanaf januari 2025

In februari 2024 gaf het lokaal bestuur groen licht voor de langverwachte renovatie van de Schouwburg en het aanpalende ACV-gebouw. Dit project, mogelijk gemaakt door investeringen van het lokaal bestuur Boom en de Vlaamse Overheid, betekent een grote sprong voorwaarts voor CC De Steiger.

De verbouwingen, die van januari 2025 tot juni 2026 zullen plaatsvinden, omvatten een volledige renovatie van de Schouwburg en het ACV-gebouw. De plannen omvatten een nieuw inkomgedeelte met modern sanitair en lockers, een directe doorgang naar het voormalige ACV-gebouw, en een nieuwe artiestenlounge en foyer. Een nieuwe trappenkoker met lift zorgt ervoor dat het gebouw volledig toegankelijk wordt voor mensen met beperkte mobiliteit. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid door middel van goede isolatie en energie-efficiënte maatregelen.

“Met deze totaalrenovatie zetten we een grote stap om onze missie te realiseren. De Steiger wil een open huis zijn waar iedereen welkom is, een plek waar verenigingen kunnen samenkomen en artiesten hun werk kunnen voorstellen,” aldus Debbie Jacobs, programmator. “We zijn blij dat ons publiek ons altijd heeft weten te vinden, ondanks de gebreken van het huidige pand. Een welgemeende dankjewel daarvoor!”

Seizoen 2024-2025: Een rijk programma en tijdelijke locaties

Het programma voor het seizoen 2024-2025 biedt een divers aanbod aan voorstellingen en activiteiten. Grote namen zoals Els De Schepper, Karen Damen en Tom Van Dyck sieren de affiche, naast tal van minder bekende artiesten en gezelschappen als De Hoe, Hans Cools en AKI.

Vanaf januari 2025 zullen alle voorstellingen en activiteiten plaatsvinden op verschillende locaties in Boom. Dit zorgt voor een unieke kans om het culturele leven van Boom op een nieuwe manier te ontdekken. De exacte locaties en details van het programma zijn te vinden in de najaarsfolder en op de website van Cultuurcentrum De Steiger (www.desteigerboom.be).

“We blijven jullie verrassen, ook tijdens de verbouwingen. Het wordt plezant, dat beloven we!” voegt Debbie toe.

 

PRAKTISCH

Het volledige programma voor seizoen 2024-2025 kan je terugvinden op www.desteigerboom.be. De ticket- en abonnementenverkoop ging begin juni van start. Tickets kunnen online gekocht worden, aan de onthaalbalie van het Boomse gemeentehuis of telefonisch via 03 880 18 00.

De najaarsfolder valt komende week in de bus bij alle Bomenaars én bij alle niet-Bomenaars die de afgelopen jaren een ticket kochten. Folders kunnen ook steeds opgehaald worden in het gemeentehuis of bij één van de handelaars in het centrum.