POORT10

Point Nemo

Point Nemo is een voorstelling voor jong en oud die de kijker voor een korte tijd meeneemt in een geheel eigen wereld. Point Nemo is een selfmade animatiefilm die het verhaal vertelt van een eenzame visser die op een buitengewone reis vertrekt. Live muziek en bruitage brengen de film tot leven. Alles wat de kijker te zien krijgt, werd zelf gemaakt. Van het verhaal, over de tekeningen tot de gerecycleerde decors en de stop-motion beelden. De personages spreken hun eigen universele taal, verstaanbaar voor iedereen. De makers nemen je zo mee op een wonderlijk avontuur.

POORT 10, het nieuwe Mechelse makersgezelschap, wil de kijker meenemen op een intieme en interdisciplinaire ervaring. Daarom zorgen ze niet alleen voor live muziek bij de film, maar ook voor live geluidseffecten. Een vinger die door kiezelsteentjes gaat, klinkt als een man die over de kade stapt. Maar opgelet: niet elk geluid wordt gemaakt zoals je zou verwachten! Met een reeks aan intrigerende objecten (vorken gevezen op een houten plank, een autoband, een typmachine, en veel meer) neemt POORT 10 de kijker op sleeptouw. Klank en beeld versterken elkaar en specifieke keuzes in de bruitage beklemtonen het verhaal.

Voor iedereen tussen 6 en 106 jaar.
Duur: 25'

De locatie wordt later bekend gemaakt.

idee en vormgeving, live uitvoering, muziek en bruitage: Jan Lettany, Rik Lettany, Tom Schiepers (POORT 10)
met steun van Stad Mechelen
met dank aan RADAR Mechelen, stad Mechelen, mest Mechelen, Brandwerk, Hans Lettany (titles.tv), Paul Lettany, Hans Gaston Op De Beeck 

Prijzen

basisprijs:
€ 5
-18:
€ 2.5
Noeveren Brandt! / film / Familie / 6+ / Theater

Locatie

Geheime locatie
* *
2850 Boom