Kunst & Cultuur tips #blijfinuwkot

Daar al onze culturele activiteiten afgelast zijn tot het einde van het jaar, zijn we er weer op dinsdag en vrijdag om jullie te voeden met onze kunst&cultuurtips! We hopen dat je er van kan genieten en natuurlijk zijn alle tips welkom! Je kan ons ook volgen op instagram!

vr  14 augustus 2020 // Fotografiefestival AntwerpPhoto

Wat een geweldige kunst&cultuurtip vandaag waar je echt mee aan de slag kan gaan!
Heb je gevoel voor fotografie? Dan is dit je uitgelezen kans!

Fotografiefestival AntwerpPhoto lanceert i.s.m. Breedbeeld en Fotomuseum Antwerpen - FOMU "Zicht op Antwerpen", een open call gericht aan amateurfotografen, professionele fotografen en liefhebbers van fotografie. Iedereen, jong, oud, sinjoor of geen sinjoor, wordt uitgenodigd zijn of haar favoriete foto van Antwerpen in te sturen. De beelden zullen worden getoond op het binnenplein van de Handelsbeursantwerpen en in het FOMU.

Wie deel wil nemen, kan dat doen door voor 19 augustus middernacht een mail met maximaal 5 beelden te sturen naar info@antwerpphoto.be.
Een professionele jury gaat op zoek naar de mooiste of strafste beelden.

Op 22 augustus worden de winnaars bekendgemaakt. Een week later, op 28 augustus, worden de photo walls gevuld met jullie foto’s. De geselecteerde werken zijn tot 27 september te bekijken in de Handelsbeurs Antwerpen en het FOMU.

Grijp je kans nu en doe mee!

di 11 augustus 2020 // Het Kunstuur Mechelen

Het Kunstuur te Mechelen stelt 32 topwerken tentoon uit de periode 1887 - 1938. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren. De tentoonstelling loopt tot eind september.

WAT KAN JE VERWACHTEN? Een gevuld Kunstuur!

Een bezoek aan Het Kunstuur is een unieke beleving en duurt exact één uur. Ga snel naar de website en bestel je tickets voor een volledige (corona-proof) onderdompeling in de Belgische schilderkunst.

vr 07 augustus 2020 // Atelier Canapé

De cultuurtip van vandaag komt van Cultuurcentrum De Spil in Roeselare. Ze hebben afgelopen maanden ontzettend hard hun best gedaan om groot en klein te voorzien van de meest uiteenlopende programmatie en dit alles vanuit hun Canapé, hun zetel dus! Er is een ruime keuze uit voorstellingen zoals film op dinsdag, familie op woensdag, concerten op donderdag en ga zo maar door!

Bekijk het filmpje van Atelier Canapé met Ruth en Louis waar ze zelf verf maken om een kunstwerk van Jackson Pollock te fabriceren. Ben je benieuwd naar de schilder? En naar hun eigen werk? Bekijk dan snel dit filmpje of klik door naar de website www.despil.be om nog meer creatiefs te ontdekken.

di 08 augustus 2020 // Museum Boymans van Beuningen

Het Nederlandse Museum Boymans van Beuningen en evenementencomplex Rotterdam Ahoy hebben de handen in elkaar geslagen om een bijzondere coronaproof tentoonstelling te organiseren.

Het concept is een drive-thru tentoonstelling. Van 1 tot en met 23 augustus kun je met jouw eigen of geleende elektrische auto rijden door Hal 1 van Rotterdam Ahoy: 10.000 m2 gevuld met ruim vijftig spraakmakende kunstwerken uit de collectie van Museum. Kijk mee hoe ze met vele grote en kleine namen uit de kunstwereld bijzonder creatief te werk zijn gegaan!

di 30 juni 2020 // Jules De Ranter

Onze allerlaatste en meest bijzondere #kunstencultuurtip van de laatste maanden... Vandaag is het 1 jaar geleden dat we Boomse kunstenaar Jules De Ranter zijn verloren. Jules was een bijzondere man. Hij was een heel groot liefhebber van moderne kunst en heeft altijd een groot hart gehad voor KAN - Kunstacademie Niel. Het onverwacht overlijden van Jules sloeg bij velen in als een bom. Zijn vrienden en naaste familie sloegen dan ook de handen in elkaar voor een passend eerbetoon met als resultaat drie overzichtstentoonstellingen: 2 in Boom en 1 in Niel. We missen je, Jules! 

vr 26 juni 2020 // Live comedy met Jeron Dewulf

Lachen is gezond, daarom hebben wij deze #kunstencultuurtip voor jou! Tweewekelijks op maandag nodigt LiveComedy.be een comedian uit in hun studio. Om te achterhalen waar zij mee bezig zijn, wat de toekomst brengt en wat de laatste comedynieuwtjes zijn. Impro-goeroe Jeron Dewulf en gast improviseren elke vrijdag live hilarische, volwassen(?) sprookjes van zo'n 5 minuten... Jeron is op 3 juli ook te zien in ons prachtig park! Reserveer tijdig je ticket.

di 23 juni 2020 - Tony // stopmotion

Wat zou Tony tijdens de lockdown uit zijn raam zien? Wat gaat er om in zijn hoofd? Illustratoren Sophie Doutreligne en Elise Debrock bundelden hun krachten en gingen aan de slag met stopmotion. Het resultaat is de kortfilm Tony's. Het decor is een omgebouwde Marley Spoon-doos. Alle objecten daarin zijn behoorlijk miniatuur. Vanuit hun kot 'een persoonlijk staaltje #lockdownlove', zoals ze zelf omschrijven...

Enjoy!

vr 19 juni 2020 - Word zangbuddy van een rusthuisbewoner!

Oldscooltv zoekt zangbuddies! Oldscooltv staat voor audiovisuele content die zorgt voor verbinding tussen oud en jonger en lanceert een zangproject in samenwerking met een aantal rusthuizen voor de Oldscool zangbuddies! Word zangbuddy van een rusthuisbewoner en neem regelmatig (samen met je huisgenoten eventueel) een filmpje op waarin je de bewoner begroet en een lievelingsliedje meezingt of neuriet. Dat liedje mag een beetje vals klinken, zolang de vibes maar goed zitten en je de bewoner goesting doet krijgen om mee te zingen! Meld je aan op hun website. 

Veel zangplezier!

di 16 juni 2020 - Borderkitchen 

Na een succesvolle reeks in april en mei met o.a. Elif Shafak, Emily St. John Mandel en Paolo Giordano, gaat BorderKitchen ook in juni door met de live online BorderKitchen sessies! Met trots kunnen zij aankondigen dat Leila Slimani bij hen vanavond te gast is! Bestseller auteur Leila Slimani neemt plaats bij hen op de digitale BorderKitchen bank. De schrijver en mensenrechtenactiviste wordt geïnterviewd over haar nieuwe boek Mathilde, het eerste deel van de trilogie "Het land van de anderen". Het verhaal is gebaseerd op haar familiegeschiedenis en kwam in Frankrijk op één binnen in de bestsellerlijst. Bekijk de sessie via het Crossing Border Youtube Kanaal. Enjoy!

vr 12 juni 2020 - Jazz @ 9

Genieten van je vrijdagavond doe je met talentvolle zangeres Aimée. Zij bedacht een tof concept, jazz@9, waarbij ze elke avond gedurende deze moeilijke periode, haar ramen open houdt zodat haar buren kunnen genieten van soulvolle jazz. Jazz in covid-19 stijl, een glaasje bubbels, wat hapjes en we kunnen het weekend swingend in...Check alvast haar youtube kanaal om mee te kunnen genieten!

di 9 juni 2020 - Een kermis is een geseling waard

Toneel Harlekijn speelde vorig jaar in onze Schouwburg “EEN KERMIS IS EEN GEESELING WAARD”. In deze zelfgemaakte toneelvoorstelling verweeft Toneel Harlekijn dagboekfragmenten uit de eerste tien jaar van zijn bestaan met het hedendaagse verenigingsleven.
Directe aanleiding tot het maken van deze voorstelling was het kort na elkaar onverwachte overlijden van twee leden die heel veel betekenden voor het Harlekijn van de 21ste eeuw.
Plots leek niets nog evident... Zelfs toneelspelen werd in vraag gesteld na deze dubbele mokerslag. Gemis en vertwijfeling. Een gezelschap in crisis. Het resultaat hiervan is een zeer persoonlijke en eerlijke voorstelling die ondanks zijn aanleiding de humor niet schuwt. Een voorstelling die getuigt van een groot respect voor zijn voorgangers en het amateurtheater. Maar evenzeer een voorstelling die getuigt van de helende kracht die ontstaat wanneer een groep lotgenoten besluit om van een persoonlijk verwerkingsproces samen een universele theatervoorstelling te maken.

Geniet ervan! 

vr 5 juni 2020 - Het ABC van Marcel Broodthaers

Wat voor mens was de Belgische kunstenaar Broodthaers?

Op de website van VRT NU kan je niet enkel je favoriet gemist programma bekijken maar ook een aantal documentaires van grootheden. Van muziek van Nina Simone en Maria Callas tot festivals zoals Burning Man. Wij lichten er graag eentje voor je uit van één van onze belangrijkste Belgische kunstenaars van de 20ste eeuw: Marcel Broodthaers.

Op 10 jaar tijd is hij wereldberoemd geworden. Hij bleef een complex figuur met veel passie voor zijn werk, toch was zijn werk gehuld in een waas van mysterie. Iedereen kent zijn kunst met eieren en mosselen. Bekijk via deze link hoe de man in het leven stond en wat zijn concept en idee was achter deze bekende werken.

di 2 juni 2020 - Façader

Benieuwd naar de kunst-en cultuurtip van vandaag!? Roald Duchateau kwam met een schitterend alternatief idee - Façader - kunst integreren in de straat. Maandelijks krijgen kunstenaars op openbare plekken de kans om hun werk tentoon te stellen. Het eerste blanco straatcanvas ging naar Façader June 2020 - Gilles Dedecker, hij bijt de spits af met een schilderij van een miereneter aan een gevel in Mariaburg. 

 

vr 29 mei 2020 - Duikvlucht // Studio Orka

Leeftijd: 8+

Duur: 71 min. 

 

“Op een ongewone plek, verborgen langs de Schelde, waar uilen ’s nachts de wacht houden, ver weg van drukte en gewoel, staat iets te gebeuren. Vier mensen ontmoeten elkaar en delen er lief en leed, geheimen oh zo zwaar … Wat als een geheim zo zwaar weegt dat je het alleen niet kunt dragen? Hoeveel weegt dat eigenlijk, een geheim? Kan je het per post versturen? En wil je zoiets wel in je brievenbus?”

 

Maak het samen met je kinderen gezellig en geniet van de prachtige theater voorstelling van Studio Orka

 

Veel plezier!

 


di 26 mei 2020 - Azerty factor 

“Creatief Schrijven vzw is het aanspreekpunt voor al wie graag schrijft in Vlaanderen.” Ze bieden advies, opleidingen, publicatie- en podiumkansen aan iedereen dat interesse heeft in schrijven, met of zonder ervaring. 

Azerty factor is het kansenplatform van Creatief Schrijven. Je kan er teksten lezen, zelf teksten publiceren of deelnemen aan wedstrijden. 

 

Wij wensen je alvast veel creatieve schrijfkriebels toe en/of een hoop leesplezier! 

 


vr 22 mei 2020 - De grote QR tour

Vandaag geen kunst of cultuur tip, maar een fijne wandeling gemaakt door de jongens van Chiro Kontakt

Je hebt ze misschien al zien hangen in het park van Boom? QR codes, maar wat hangen die daar in godsnaam te doen? De leiding van Chiro Kontakt maakte een spannende, 4 km lange gezinswandeling en de QR codes langs de kant van de weg beschrijven de route en geven leuke opdrachtjes voor onderweg. De toer verloopt volledig contactloos en start aan onze eigen chiropoort, waar u meer uitleg vindt.

Geniet ervan! 

Ps: vergeet natuurlijk zeker geen rekening te houden met de recentste maatregelen. 

 


di 19 mei 2020 - Fotografie = kinderspel

Leeftijd: 4 -11 jaar

Breedbeeld lanceerde een hele tijd geleden de Facebookgroep “Fotografie = kinderspel”. In deze groep worden kinderen uitgedaagd om creatief met fotografie aan de slag te gaan!

Evy Raes steekt voor kinderen van 4 tot 11 creatieve opdrachten in mekaar met fotografie als basis. Tegelijk geeft ze hen ook praktische tips en tricks op maat waarmee ze zelf met de camera of smartphone aan de slag kunnen. De resultaten van jouw opdrachten kan je, als ouder,  in deze groep delen met de andere leden en met Evy. Evy is zelf fotografe en heeft jarenlang ervaring met het organiseren van fotoworkshops voor kinderen. Ze is ook auteur van het boek “Kijk! Spelen met fotografie”.

Word lid van de groep en laat je kinderen creatief aan de slag gaan! 

 


vr 15 mei 2020 - Ultra Eczema

Sinds 12 januari 2019 zendt Tyfustijd een soapserie uit op Radio Centraal, die oorspronkelijk in de volksmond "De Poepslinger" werd genoemd. De serie veranderde echter evenveel van naam als de personages die er in meespelen zelf.

We volgen het reilen en zeilen van een aantal figuren uit de Antwerpse binnenstad. Zo leren we een handelaar, een kunstenaar, de museumdirectie, de lokale politie en een hele boel van hun vrienden, familie en kennissen beter kennen.

Zak onderuit in je zetel, sluit je ogen en beluister de verhalen op de website van Ultra Eczema

Veel plezier!

 


di 12 mei 2020 - ABtv

Voor iedere muziekliefhebber! 

 

Abtv is een initiatief van Ancienne Belgique. Verschillende opnames van volledige AB concerten van o.a. Charles Bradley, Wilco, Oscar and The Wolf, Sam Smith, Vulfpeck, Rodrigo y Gabriela, ... kan je online bekijken. 

Je zal er ook regelmatig een nieuwe AB Session vinden waarin een artiest of groep een nummer speelt in een stripped-down akoestische versie. Beter dan Netflix. En gratis.

 

Enjoy!

 


vr 8 mei 2020 - klein Jowanneke gaat dood

Duur: 118 min. 

MartHa!tentatief

 

op nen dag wordt ge wakker

en ineens zijt ge zo oud geworden

dat ge zegt

huren dat is weggegooid geld

en dan koopt ge een huis

Vanaf zijn afstuderen in '97 keek Klein Jowanneke naar de wereld rondom zich. Dat resulteerde in vier voorstellingen waarin zijn blik steeds scherper werd. De wereld steeds groter. Zijn vertelling steeds intenser.

Na Klein Jowanneke Ziet de Dinges Rondom Zich (1997), Klein Jowanneke is een Aardig Manneke (2003) en Klein Jowanneke Zaaagt (2004) is deze voorstelling het sluitstuk, de bloemekee van deze toneelreeks.

 

Ga mee in het verhaal en geniet!

 


di 5 mei 2020 - Roodvonk

Vandaag een tip waarvan je kan genieten, maar ook kan steunen. 

 

Help Roodvonk mee liefdevol overeind te houden! Met muziek, woord of beeld. Wat kan? MUZIKAAL VERHAAL OP MAAT : Smak, boek in de kijker.

Voor Smak, boek in de kijker leest Marijke Umans voor. Een gedicht wordt gebracht als lied of verhaal gaat over in een lied, of wordt muzikaal ondersteund op gitaar, viool, contrabas... . Dit kan voor elke leeftijd en in elk thema! van kleuter tot bejaard! Van neuspeuteren tot orgasme, van liefde tot verlies!

Wil je graag een persoonlijk BEELD een prive tekening van auteur/illustrator Marijke Umans? Ook dat kan!

Stuur je mail naar info@roodvonk.be met je vraag en een beschrijving van wat je wil. 

 

Neem zeker eens een kijkje op de website van Roodvonk voor meer informatie. Op het YouTube kanaal van Roodvonk vind je alvast een aantal leuke filmpjes!

 

Laat je inspireren! 

 


vr 1 mei 2020 - 404040 // Bas Birker

Duur: 89 min. 

Bas Birker schreef in juni 2019 een gloednieuwe schow 404040, hij schreef deze in 40 dagen, die hij 40 dagen na elkaar speelde... van leeg blad tot première. Die première was niet toevallig op 11 juni, de dag waarop Bas 40 werd. En dat werd meteen ook de dernière: Bas speelde de show één keer in de Bourlaschowbrug in Antwerpen, en daarna nooit meer.

Veel plezier!

 


di 28 apr 2020 - Lampionaio

Leeftijd: 3+

Duur: 50 min. 

 

Lampionaio is een interactieve circustheatervoorstelling met weinig woorden, maar des te meer beelden.

 

De avond daalt neer over de stad. Het is tijd. Is iedereen klaar? Dan kunnen we beginnen.

Luister naar het verhaal van Marco die later een Lampionaio, lantaarnaansteker, wil worden. Dan zal hij bij zonsondergang de nacht aansteken en haar net voor zonsopgang weer uitdoven. Hij zal licht in de straten brengen en met zijn meterslange benen dicht bij de lantaarns blijven. Hij zal licht kunnen veranderen in donker en donker in licht. Want hij is niet bang meer voor het donker en droomt met de ogen open.

En jij, wat wil jij later worden? Lampionaio?

 

Wij wensen je een magische voorstelling! 

Wil je na de voorstelling nog iets leuks doen met je kinderen? Wij hebben een leuke knutselactiviteit voorzien. Veel plezier! 

 


vr 24 apr 2020 - The Villagers by Rinus Van de Velde

Duur: 40 min. 

Tim Van Laere Gallery presenteert de online film premiere van The Villagers van Rinus Van de Velde. Je kan de film online bekijken, maar wees snel want de film zal maar één week online staan: 23 apr – 30 apr 2020. 

Veel kijkplezier! 

 


di 21 apr 2020 - MOOOV Filmfestival 2020 2.0

Leeftijd: Afhankelijk van de film.

Duur: Afhankelijk van de film.

 

Vanaf vandaag, dinsdag 21 april 2020 t.e.m. maandag 4 mei 2020 kan je genieten van een selectie films, gewoon vanuit je zetel! 30 films - die normaal gezien op MOOOV Filmfestival zouden vertoond worden - kan je online bekijken. Voor maximum 8 euro kan je met het hele gezin genieten van een film, de film blijft na aankoop 48 uur beschikbaar. 

 

Neem snel een kijkje op de website van MOOOV en geniet van de films!

 


vr 17 apr 2020 - Stephan Vanfleteren // FOMU

Leeftijd: 14+

Duur: +/- 2min. per aflevering

 

In het fotomuseum van Antwerpen is al een tijdje het werk van Stephan Vanfleteren te bewonderen, maar helaas blijft ook het FOMU dicht tijdens deze corona periode. Gelukkige hebben ze daar iets op gevonden! 

In zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je doorheen het leven en werk van Stephan Vanfleteren.  

 1. Early work
 2. Press
 3. Elvis & Presley
 4. Belgicum
 5. Portaits
 6. Still Life

Benieuwd? Neem HIER een kijkje. 

 


di 14 apr 2020 - Anne Frank: videodagboek

Leeftijd: 10+

Duur: 5 à 6min. per video

 

Wat als Anne Frank, in plaats van een dagboek, een camera had? Ontdek het elke maandag en donderdag op het YouTube kanaal van het ANNE FRANK HUIS

 

Geniet ervan!

 


vr 10 apr 2020 - Theater FroeFroe

Leeftijd: de leeftijd staat aangegeven bij de verschillende video’s

Duur: afhankelijk van de video die je uitkiest

 

FroeFroe maakt theater voor kinderen, jongeren en volwassenen. Theater in een cross-over van poppen, figuren, objecten, video, acteurs en livemuziek. Theater Froe Froe maakt indrukken, hersenspeelsels en laat dingen tot leven komen vol humor, horror, poëzie en rock'n'roll. 

Je kan verschillende opnames integraal op VIMEO terugvinden. Zet je samen met je kinderen voor de tv en geniet van fantastische voorstellingen. 

 

Plezier verzekerd!

 


di 7 apr 2020 - Jij danst Rosas

Leeftijd: voor iedereen dat graag danst!

Duur: +/- 30 min.

 

30 jaar geleden zette het dansgezelschap Rosas zich op de kaart met de voorstelling Rosas danst Rosas. De choreografie werd intussen over heel de wereld opgevoerd. 

Droom je ervan om te dansen? In een aantal video’s leren choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en danseres Samantha van Wissen je stap voor stap de bewegingen aan van het tweede deel van de voorstelling. Daarna wordt het jouw dans: jij danst Rosas.

Dans je eigen Rosas danst Rosas, maak er een filmpje van, post jouw video op YouTube of Vimeo en verzend de URL naar de website van ROSAS DANST ROSAS

Veel plezier!

 


vr 3 apr 2020 - Cinema in huis 

Leeftijd: voor elke film liefhebber! 

Duur: afhankelijk van je film keuze

 

Tover je woonkamer om tot een gezellige cinemazaal, haal popcorn in huis en kies je favoriete film. 

Kijk je film met kinderen? Dan vinden ze het misschien wel leuk om popcorn te eten uit een zelfgemaakt popcornbakje. Al wat je daarvoor nodig hebt is een printer, een schaar, een lijmstift en kleurpotloden of stiften. 

Stappenplan: 

 1. Print en versier het SJABLOON
 2. Knip het sjabloon op de volle lijnen uit. 
 3. Plooi het sjabloon op de stippenlijnen.
 4. Knutsel en plak het doosje in elkaar. 
 5. Vul het met popcorn en je bent helemaal klaar voor de film! 

 

Je eigen films beu gezien? Goed nieuws want Cinema Lumière, JEF en MUBI zetten hun filmaanbod online! 

Bij cinema Lumière kan je kiezen uit verschillende films die eigenlijk nu in de bioscoop hadden moeten draaien. Een filmticket kost je €8 en de film blijft 48u beschikbaar. Neem snel HIER een kijkje. 

Via JEF kan je de beste kinderfilms in huis halen. Prijzen en aanbod vind je HIER. Bij sommige films vind je leuke extra’s, zoals kleurplaten! 

Bij MUBI schuiven ze elke dag een film naar voren als 'film of the day', benieuwd welke film het vandaag is? Neem HIER een kijkje. Je kan de eerste 7 dagen gratis kijken. 

Veel plezier! 

 


di 31 mrt 2020 - Het geluidshuis

Leeftijd: 4+                                                                                  

Duur: afhankelijk v/h verhaaltje

 

Weet je niet meer wat doen met je kinderen deze dagen? Het geluidshuis bied het perfecte antwoord. Elke week zijn er nieuwe verhalen, tekeningen en spelletjes te vinden en dat helemaal gratis. Als dat geen goed nieuws is? 

Neem snel een kijkje op de website van het GELUIDSHUIS

 

Plezier verzekerd! 

 


vr 27 mrt 2020 - Eindejaarsconference Kamal Kharmach: Mag ik even? 2019

Leeftijd: 16+                                                                                   

Duur: 67 min. 

 

Donderdag 12 december stond Kamal Kharmach op ons podium voor een uitverkochte schouwburg met zijn eindejaarsconference - Mag ik even? 2019. 

Wil je deze avond herbeleven? Heb je het toen gemist? Of heb je gewoon zin om nog eens goed te lachen? 

Je kan zijn volledige show HIER bekijken. 

 

Veel plezier!

 


di 24 mrt 2020 - We orchestrate words 

Leeftijd: voor elke jazzliefhebber!

Duur: 81 min.

 

De beste Belgische jazz en klassieke muziek streamen bij je thuis? Dat kan via Evil Penguin TV en deze maand is dat uitzonderlijk helemaal gratis!

 

Onze tip? We orchestrate words – Brussels jazz orchestra 

We orchestrate words is een broedplaats voor innovatieve en frisse ontdekkingen uit de stedelijke scène. Rap, soul en grooves komen samen, het jazzorkest reageert hierop en voegt hier nog composities aan toe. Uiteindelijk raken werelden verweven tot een eigentijdse soundtrack van een grote stad. 

 • Jazzorkest: Brussels jazz orchestra
 • Rapper – dichter: Zediam 
 • Zanger: Monique Harcum 
 • Dj – turntablist: Grazzhoppa

 

Geniet ervan!

 


vr 20 mrt 2020 - De tuin van de walvis 

Leeftijd: 5+                                                                                                  

Duur: 50 min.

 

Vorig jaar was 'De tuin van de walvis' door beeldsmederij DE MAAN te zien in onze schouwburg. Nu kan je de voorstelling HIER volledig online bekijken. 

Wij hebben bij deze voorstelling een knutselactiviteit voorzien die je makkelijk thuis met je kinderen kan doen. Het stappenplan vind je HIER.

Veel plezier!

 

Beste Sprinkhaan,

Ik wil iets bestellen.

Ik wil graag een bank op mijn rug.

Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning.

Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank.

Een fontein heb ik al.

Ik kan niet goed naar je toe komen.

Kun jij alles hier bezorgen?

Ik woon midden in de oceaan.

Walvis

 

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg.

Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.